Avalanşă de români la Jocurile Olimpice. Britanicii sunt scandalizaţi că le iau job-urile

Avalanşă de români la Jocurile Olimpice. Britanicii sunt scandalizaţi că le iau job-urile

Românii au pus mâna pe cele mai multe posturi în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, iar britanicii sunt nemulţumiţi că aproape jumătate dintre acestea sunt ocupate de străini.

Construcţia Olympic Park, locaţia amenajată special pentru turiştii care urmează să viziteze Londra cu ocazia Jocurilor Olimpice, a creat aproape 50.000 de locuri de muncă. Peste 40% dintre ele au fost ocupate de muncitorii străini, în special de est-europeni. Autorităţile britanice anunţaseră că job-urile vor fi date doar localnicilor, în special celor din cartierele olimpice (Newham, Greenwich, Tower Hamlets, Hackney şi Waltham Forest), dar acest lucru nu îi exclude automat şi pe imigranţi. Şmecheria, scriu jurnaliştii britanici, este că "localnic" poate fi considerată orice persoană care locuieşte acolo, inclusiv imigranţii care stau la hotelurile din apropiere. Constructorii s-au orientat spre muncitorii străini, în special pentru că mâna de lucru este mai ieftină. Pe şantier, muncitorii vorbesc limba lor Românii sunt majoritari în ceea ce priveşte angajaţii străini de la Olympic Park, reprezentând mai bine de opt procente din totalul angajaţilor. La fel de numeroşi sunt şi polonezii care se simt ca acasă. Pe şantier este pus un afiş mare pe care scrie în poloneză : "Vă rugăm închideţi uşa".

Aproximativ 18.000 de muncitori străini lucrează la amenajarea Olympic Park, printre ei mai numărându-se şi irlandezi, lituanieni şi bulgari .

Locaţia, întinsă pe 2,5 kilometri pătraţi, a fost împărţită în patru zone importante, care conţin restaurante, parcuri, cinematografe şi numeroase alte distracţii create special pentru cei care vor veni la Jocurile Olimpice de la Londra.

Ne puteți urmări și pe Google News