Autostrăzi din România, pe care se circulă deja, vor fi lărgite. Este vorba de A1, A2 și A3. Aceste autostrăzi vor avea porțiuni de drum cu trei benzi pe sens.
Câteva autostrăzi din România vor avea în curând trei benzi de circulație pe sens. În plus, pe sectorul de drum cuprins între București și Fundulea, respectiv între Moara Vlăsiei și Dumbrava, vor fi de asemenea, lărgite, anunță autoritățile. Ofertele au fost depuse, iar A1, A2, și A3 vor beneficia de lărgirea unor tronsoane de drum la trei benzi pe sens. Au fost deja depuse patru oferte.
Autostrăzi cu trei benzi. Ce prevede contractul
Miercuri a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului cu privire la lărgirea autostrăzilor din România.
„Elaborare Studiu de Fezabilitate Lărgire la 3 benzi pe sens a autostrăzii A1, București – Pitești, Elaborare Studiu de Fezabilitate Lărgire la 3 benzi pe sens a autostrăzii A2, București – Fundulea, Revizuire Studiu de Fezabilitate Lărgire la 3 benzi pe sens a autostrăzii A3, Moara Vlăsiei – Dumbrava”.
Contractul prevede expertiza Tehnică pentru fiecare dintre sectoarele de autostradă:
- A1 București - Pitești, A2 București - Fundulea,
- A3 Moara Vlăsiei – Dumbrava, studiul de Fezabilitate (SF)
- pentru fiecare dintre sectoarele de autostradă A1 București -Pitești și A2 București - Fundulea,
- revizuirea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru sectorul de autostradă A3, Moara Vlăsiei – Dumbrava.
Sursa foto: Pixabay
În cât timp se va realiza contractul
Valoarea estimată a procedurii este de 29.778.632,99 milioane de lei (fără TVA), iar sursa de finanțare este asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile. Potrivit secretarului de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu, tei tronsoane de autostrăzi din România vor fi extinse la trei benzi pe sens.
„Ne referim aici la întreaga lungime (109.6 km) a autostrăzii A1 București - Piteși. Sectorul de drum cuprins între București și Fundulea de pe autostrada A2. Şi tronsonul dintre Moara Vlăsiei și Dumbrava de pe A3”.
Documentația de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate a fost deja transmisă la Agenția Națională pentru Achiziții Publice.
„Durata contractului este de 18 luni, din care proiectantul trebuie să realizeze atât expertizele tehnice, cât și studiile de fezabilitate”, declara Ionel Scrioșteanu.