Evenimentul ZileiEconomieAutostrada Sibiu-Piteşti e gat ape hârtie. Urmează validarea la ANAP

Autostrada Sibiu-Piteşti e gat ape hârtie. Urmează validarea la ANAP

Autostrada Sibiu-Piteşti e gat ape hârtie. Urmează validarea la ANAP
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), spre validare, documentaţiile de atribuire aferente secţiunilor 1 şi 5 ale viitoarei autostrăzi Sibiu - Piteşti.

Lotul 1 aferent Secţiunii 1 (Sibiu – Boiţa) se întinde pe 13 kilometri, iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localităţii Veştem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig – Marsa – Tălmaciu – Sadu, până în zona Boiţa unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Piteşti cu DN7.

Valoarea estimată a contractului, care se întinde pe o perioadă de 108 luni, este de 765,84 milioane de lei fără TVA. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 60 de luni, cea de execuţie de 36 de luni iar cea de proiectare de 12 luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secţiunea 5 (Curtea de Argeş – Piteşti) se întinde pe 30,35 kilometri, iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Curtea de Argeş şi va continua paralel cu râul Argeş până la actuala centură a Municipiului Piteşti.

Valoarea estimată a contractului este de 1,834 miliarde de lei fără TVA.

Durata contractului este de 120 luni şi cuprinde 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuţie şi 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, în lungime de circa 123 de kilometri, este: Secţiunea 1, Sibiu-Boiţa, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente; Secţiunea 2, Boiţa-Racoviţă, de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boiţa cu localitatea Racoviţă; Secţiunea 3, Racoviţă-Văleni, de la km 43+000 la km 72+000, asigură continuitatea autostrăzii prin Valea Baiaşului, făcând conexiunea dintre Defileul Oltului şi Defileul Văii Topologului; Secţiunea 4, Văleni – Curtea de Argeş, de la km 72+000 la km 90+000, traversează Valea Topologului, face legătură cu localitatea

Curtea de Argeş; secţiunea 5, Curtea de Argeş-Piteşti, de la km 90+000 la km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeş cu oraşul Piteşti şi autostrada existentă, prin Valea Argeşului, şi secţiunea 6, care constă în reabilitarea a 14 km drum naţional, respectiv DN 73C, fiind drum de legătură între nodul rutier Tigveni şi Râmnicu Vâlcea, precum şi construcţia a 2,5 km de drum nou.

Master Planul General de Transport prevede pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti o sumă estimată de 1,6 miliarde de euro.

În martie 2017, CNAIR a anunţat prelungirea, până la 15 august, a contractului privind realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti.

 


Accesează: