Evenimentul Zilei > Actualitate > ”AUTOSTRADA MIGRANȚILOR”. 10 afgani și pakistanezi au încercat să intre ilegal în țară
”AUTOSTRADA MIGRANȚILOR”. 10 afgani și pakistanezi au încercat să intre ilegal în țară

”AUTOSTRADA MIGRANȚILOR”. 10 afgani și pakistanezi au încercat să intre ilegal în țară

Alți 10 străini au fost depistaţi la frontiera de sud-vest a României. Noaptea trecută, aceștia au forțat vigilența polițiștilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa. Afganii și pakistanezii veneau din Serbia și au trecut frontier verde pe jos.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, zece persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România, la aproximativ 200 de metri de frontieră. Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector a intervenit şi reţinut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări”, transmit polițiștii de frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că streăiunii erau cinci afgani și cinci pakistanezi, cu vârste cuprinse între 16 şi 28 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, fapt pentru care s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp.