Vești bune despre Centura București Nord. Coșmarul șoferilor se încheie

Autostradă. Sursa foto: Facebook/ Cristian Pistol

Vestea așteptată de șoferii bucureșteni. Un nou drum va face legătura între Autostrada de Centură Bucureşti Nord şi viitorul terminal al Aeroportului Otopeni. Guvernul a aprobat indicatorii economici legate de acest proiect.

Autostrada de Centură București Nord, legătură rutieră cu viitorul terminal al Aeroportului Otopeni

Investiția se ridică ca 562 de milioane de lei.  Conform reprezentanților Ministerului Transporturilor, Executivul a probat deja indicatorii economici.

Legătură rutieră. Sursa foto: Facebook

„Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi, 14.11.2024, la propunerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnicoeconomici aferenţi obiectivului de investiţii „Legătura rutieră între Autostrada de Centură Bucureşti Nord şi viitorul Terminal 2 al Aeroportului Internaţional Henri Coandă (AIHC)”, judeţul Ilfov”, arată reprezentanții Ministerului.

În prezent, accesul spre aeroport se face de pe Drumul Național 1, fapt care a dus la aglomerarea circulației în zonă. Potrivit reprezentanților Ministerului, proiectul ar contribui la fluidizarea traficului.

„În prezent principala rută de circulaţie spre aeroport o constituie drumul naţional DN 1 pe care se înregistrează valori de trafic excepţionale în zona de referinţă. În condiţiile creşterii volumelor de trafic rutier şi aerian, este necesară dezvoltarea infrastructurii de transport care să faciliteze în mod direct legătura între obiectivele majore generatoare de trafic atât de mărfuri cât şi de persoane", mai arată MTI.

Autostrada de Centură București Nord, conexiune cu Aeroportul Otopeni

Proiectul face parte din Programul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Acesta a fost aprobat prin  HG nr.1312/2021 și are durata de implementare cuprinsă între 2021-2030.

În plus, Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe a aprobat indicatorii tehnico-economici privind acest obiectiv.

Conform planului, drumul va avea o lungime de 2,550 kilometri, iar lăţimea platformei drum ajunge la 21,50 metri. Totodată, proiectul include construcția a două pasaje, dar și a unui nod rutier cu Autostrada de Centură A0.

Suma necesară pentru implementarea proiectului se ridică la 562.392.000 lei, arată MTI. Durata de execuție este de 30 de luni.