Autostrada Buzău-Focșani. Guvernul alocă sume importante pentru cel mai așteptat tronson 

Autostrada Buzău-Focșani. Guvernul alocă sume importante pentru cel mai așteptat tronson 

Autostrada Buzău-Focșani se va putea finaliza până la sfârșitul anului deoarece în cadrul ședinței de Guvern, premierul Ciolacu a anunțat că ca transfer asume iportante de bani pentru lucrările tronsonului ca parte a Autostrăzii Moldovei.

Autostrada Buzău-Focșani, bani pentru finalizarea lucrărilor

În ședința de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se vor transfera 500 de milioane de lei pentru a plăti proiecte pentru transport, mediu și energie. O parte din această sumă va merge pentru exproprierile de care este nevoie pentru a se construi Autostrada Buzău-Focșani.

Mai mult, Guvernul va aproba exproprierile de pe traseul de 82,44 kilmetri ai acestei autostrăzi. Întreaga valoare a proiectului are o valoare estimată de 5,29 miliarde de lei (fără TVA).

Ne puteți urmări și pe Google News

„De asemenea, pentru a susține proiectele cu fonduri europene, majorăm cu 500 de milioane de lei bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a efectua plăți în cadrul Programului Operaţional Regional și a Programul Operaţional Infrastructură Mare. Plătim lucrări realizate în proiecte pentru transport, mediu și energie”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Autostrada A7 Buzău - Focșani: Imagini noi cu tronsonul 2, realizat 29%Autostrada Buzău-Focșani. Sursa foto: Facebook

Sorin Grindeanu, despre noul tronson

Sorin Grindeanu a declarat cu privire la  tronsonul autostrăzii A7 dintre Buzău şi Focşani:

„Aici cel puţin din ce am văzut acum de la Buzău la Râmnicu-Sărat lucrările sunt extrem de avansate şi după discuţiile pe care le-am avut cu constructorul a spus că Buzău-Focşani va fi circulat până la sfârşitul acestui an, cele patru loturi”.

Autostrada Buzău-Focșani. Sursa foto: Facebook

Miza mare este Autostrada Buzău-Focșani

Autostrada Buzău – Focșani (secțiune a Autostrăzii Moldovei – A7) are o lungime totală de 82,44 km și este împărțită în 4 tronsoane:

  • Tronsonul 1 (4,60 km), Buzău – Vadu Pașii
  • Tronsonul 2 (30,8 km), Vadu Pașii -Râmnicu Sărat
  • Tronsonul 3 (36,1 km), Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni
  • Tronsonul 4 (10,94 km), Mândrești Munteni – Focșani Nord

Termenul de execuție a lucrărilor:

  • 20 de luni pentru Tronsoanele 1 și 4;
  • 26 de luni pentru Tronsoanele 2 și 3.

Construcția celor 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani este finanțată prin PNRR, la o valoare estimată de 5,29 miliarde de lei (fără TVA).

Chiar dacă termenul contractual de finalizare a lucrărilor este anul viitor, oficialii de la Transporturi sunt încrezători că UMB ar putea termina chiar de anul acesta lucrările pe toate cele patru loturi de la Buzău la Focșani, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzau.