Evenimentul Zilei > Justitie > Autospeciale pentru poliţiştii de la Imigrări
Autospeciale pentru poliţiştii de la Imigrări

Autospeciale pentru poliţiştii de la Imigrări

Inspectoratul General pentru Imigrări a achiziţionat 12 autospeciale Dacia Duster cu tracţiune integrală 4x4. Ma;inile au fost cump[rate printr-un proiec European „Consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul returnării prin dotarea cu autovehicule”, finanţat din Programul General „Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii”.

Cele 12 autospeciale vor fi repartizate structurilor teritoriale pentru imigrări, cu scopul întăririi capacităţii de combatere a imigraţiei ilegale şi de punere în executare a măsurilor de returnare, astfel încât să se asigure atât respectarea cadrului legal în domeniu cât şi siguranţa personalului implicat şi a străinilor returnaţi, cu respectarea deplină a drepturilor şi demnităţii migranţilor.

Costul total al autospecialelor este de 935.104,08 lei, fără TVA, iar acestea au fost cumpărate prin licitaţie publică deschisă, a precizat IGI. Proiectul este finanţat din Fondul European de Returnare – Programul Anual 2013 şia are o valoare totală de 250.000 euro.

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană iar în viitor la spaţiul Schengen, autorităţile române trebuie să asigure un management modern al migraţiei, la nivelul standardelor impuse de calitatea de stat membru. În acest context, un rol important revine întăririi capacităţii operative a Inspectoratului General pentru Imigrări, ca autoritate naţională cu competenţe în domeniul returnării cetăţenilor străini aflaţi cu şedere ilegală pe teritoriul României.