Autorul masacrului de la Oslo, închis într-o celulă de 7 metri pătrați. O lună va sta la izolare totală

Autorul masacrului de la Oslo, închis într-o celulă de 7 metri pătrați. O lună va sta la izolare totală

Anders Behring Breivik, autorul masacrului de la Oslo, a fost plasat într-o celulă de şapte metri pătraţi în penitenciarul Ila, din oraşul Sandvika, la vest de Oslo. Presa norvegiană scrie că, pentru a nu se sinucide, bărbatul este păzit 24 de ore din 24.

Cotidianul ”Verdens Gang” informează că Breivik a fost adus la penitenciarul Ila, din oraşul Sandvika, unde a fost plasat într-o celulă de șapte metri pătrați.El are aici doar un pat, o toaletă, un scaun şi o masă.

Un tribunal din Oslo a decis luni plasarea lui Breivik în detenţie pentru o perioadă de opt săptămâni, ce va putea fi reînnoită. Patru săptămâni le va petrece în izolare totală și nu va putea interacţiona cu alţi deţinuţi. Gloanțe cu otravă

Poliţia norvegiană a anunţat aseară că a descoperit şi distrus explozibil stocat la ferma închiriată de atacatorul de la Oslo, în nordul țării. În paralel, autoritățile afirmă că norvegianul avea de gând să folosească gloanțe acoperite cu otravă, pentru a fi sigur că toate victimele sale de pe insula Utoeya vor muri. Norvegianul  care plănuia atacurile  de multă vreme închiriase o fermă lângă Oslo, unde, oficial, cultiva legume, relatează ”Le Figaro”. Acum este însă evident, scrie presa de la Oslo, că bărbatul dorea să adune îngrăşăminte chimice fără a da naștere unor suspiciuni, ceea ce i-a permis să fabrice bomba care a distrus sediul guvernului, în atentatul comis anterior celui de pe insula Utoeya.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ziarul britanic ”Daily Mail” scrie, citând surse din poliție, că pentru a fi sigur că nimeni nu va scăpa cu viață în urma atacului de pe insula Utoeya, Breivik intenționa să îşi transforme gloanţele în arme chimice, acoperindu-le cu otravă.

În manifestul său de 1.500 de pagini, norvegianul declară că ar fi comandat nicotină lichidă de pe Internet, pentru a o pune peste gloanțe. Iar efectul ar fi fost unul mult mai devastator:  toate persoanele împuşcate ar fi murit din cauza otrăvii, chiar dacă atacatorul ar fi ratat un punct vital.

Chiar și fără această substanță, gloanțele folosite de Breivik nu au fost obișnuite. Unul dintre medicii care i-a tratat pe răniții atacului de vineri susține că norvegianul a folosit gloanțe speciale, făcute să se dezintegreze în interiorul corpului și să provoace cât mai multe leziuni interne. CITIȚI ȘI:

  • Alarmă falsă astăzi în gara din Oslo
  • Criminalul din Norvegia crede că va fi omorât
  • Cum s-a pregătit teroristul din Norvegia să ucidă zeci de oameni
  • Viața dublă a atacatorului de la Oslo: urmărea serialul ”True Blood” și cina săptămânal cu mama sa 
  • Incursiune în mintea „monstrului” extremist
  • Vlad Ţepeş, model pentru asasinul de la Oslo
  • „Anders Breivik este noul avatar al terorismului mondial”
  • Cum îşi justifică asasinul norvegian crimele odioase
  • Masacrul din Norvegia, plănuit încă din 2009 
  • Populismul, scânteie a tragediei de la Oslo
  • În mintea criminalului de la Oslo. VEZI ce spun psihiatrii despre atacator
  • EXCLUSIV EVZ. Interviu cu eroul din Norvegia: "Trebuia să fac totul pentru a-i salva"