Evenimentul Zilei > Justitie > Autorul dublei crime care a îngrozit România, condamnat la închisoare pe viață
Autorul dublei crime care a îngrozit România, condamnat la închisoare pe viață

Autorul dublei crime care a îngrozit România, condamnat la închisoare pe viață

Aurel Mălina a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață de Judecătorii Curții de Apel Cluj, după ce în anul 2019 a comis o dublă crimă înfiorătoare, găsindu-și soția în pat cu amantul.

Aurel Mălina își va petrece astfel restul zilelor în spatele gratiilor, după ce judecătorii i-au respins apelul și au confirmat sentința instanței de fond, anunță antena3.ro.

Criminalul din Baia Mare a fost condamnat pe viață pentru dubla crimă comisă în noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2019, atunci când și-a ucis soția (37 de ani) și pe amantul acesteia (50 de ani), într-o criză de gelozie.

Anchetatorii au descoperit că Aurel Mălina a fost părăsit de femeia cu care avea o relație, însă la insistențele lui a decis să îi mai dea o șansă. Astfel, pe 28 februarie, după ce s-au împăcat, cei doi au mers în vizită la bărbatul de 50 de ani, care făcea parte din anturajul lor și alături de care femeia fusese văzută de mai multe ori.

Odată ajunși în apartamentul bărbatului, cei trei au consumat băuturi alcoolice, iar la un moment dat femeia și proprietarul apartamentului s-au retras în dormitor.

Aurel Mălina i-a surprins pe cei doi în pat, femeia fiind dezbrăcată de la brâu în jos. S-a dus în bucătărie, acolo de unde a luat un cuțit și s-a năpustit peste cei doi în pat.

Bărbatul a fost înjunghiat de 14 ori, în timp ce femeia a fost înjunghiată de nouă ori.

„La momentul agresiunii, cele două victime se găseau împreună în pat, iar victima V.H.L. (n.r. femeia de 37 de ani) era dezbrăcată de la brâu în jos. Probabil că victimele se găseau într-o stare avansată de ebrietate, întrucât nu s-au putut apăra, ele rămânând pe pat, în poziţia culcat”, spun anchetatorii.

După ce și-a dat seama că i-a omorât pe cei doi, criminalul a luat telefonul proprietarului apartamentului și și-a sunat sora în Anglia. I-a povestit tot ce a făcut și a amenințat că se va sinucide.

În următoarele zile, Aurel Mălina s-a ascuns, fiind prins de polițiști pe 5 martie. Cele două cadavre au fost descoperite de mama bărbatului ucis, care avea o cheie de la apartament și care s-a dus să verifice după ce fiul nu i-a mai răspuns la telefon.