Autorul atentatului de la Lockerbie este în comă. Rebelii nu vor să-l extrădeze | VIDEO

Autorul atentatului de la Lockerbie este în comă. Rebelii nu vor să-l extrădeze | VIDEO

Autorul atentatului de la Lockerbie, Abdel Basset al-Megrahi, este în comă, la reşedinţa sa din Tripoli. Conform postului CNN, acesta ar supravieţui doar cu ajutorul unei măşti de oxigen şi al perfuziilor. Rebelii libieni au respins cererile occidentului, din ultimele zile, privind extrădarea lui Megrahi.

Corespondentul CNN l-a găsit, ieri, pe al-Megrahi în îngrijirea familiei sale, în vila sa de la Tripoli, relatează BBC.

Bolnav de cancer la prostată, fostul ofiţer al serviciilor libiene de informaţii ar putea fi ultimul om încă în viaţă care cunoaşte cu exactitate cine din guvernul libian a autorizat atentatul de la Lockerbie, din 1998, când explozia avionului PanAm deasupra orăşelului scoţian Lockerbie a ucis 270 de persoane, majoritatea americani.

Condamnat în 2001, Al-Megrahi a fost eliberat în 2009 din închisoarea din Scoţia, unde ispăşise o parte din condamnarea pe viaţă. Doctorii îi dăduseră numai trei luni de trăit şi a fost eliberat din închisoare din motive umanitare. A fost primit ca un erou la Tripoli, lucru care a provocat nemulţumirea SUA şi a Marii Britanii.

Ne puteți urmări și pe Google News

După evenimentele recente din Libia, Washingtonul şi Londra au cerut ca al-Megrahi să fie trimis înapoi în închisoare.

Consiliul Naţional de Tranziţie, mişcarea rebelilor care l-au dat jos pe Gaddafi de la putere, a anunţat însă că nu va permite extrădarea lui al-Megrahi, care este pe moarte. "Nu vom da Vestului niciun cetăţean libian", a declarat duminică ministrul de justiţie din CNT, Mohammed al-Alagi.  <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" id="ep" width="620" height="374"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="movie" value="http://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_416x234_embed.swf?context=embed_edition&videoId=world/2011/08/28/robertson.lockerbie.mastermind.cnn" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><embed src="http://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_416x234_embed.swf?context=embed_edition&videoId=world/2011/08/28/robertson.lockerbie.mastermind.cnn" type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#000000" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" wmode="transparent" width="416" height="374"></embed></object>