Autorităţile din Craiova vor încă un parc industrial

Autorităţile din Craiova vor încă un parc industrial

Parcul indutrial Craiova a ajuns neîncăpător, existând o listă de aşteptare pe care s-au înscris deja 53 de societăţi comerciale.

Astfel, autorităţile judeţene au anunţat că au un proiect de amenajare a unui nou parc industrial.   „Am câştigat în instanţă 90 de hectare de teren de la Agenţia Domeniilor Statului, însă ar fi nişte probleme legate de revendicări şi nu avem certitudinea proprietăţii. Avem în vedere şi utilizarea unei parcele din cele 256 de hectare preluate din patrimoniul Armatei. Însă ar dura mai mult pentru că nu este cadastrat terenul“, explică Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.   Ar exista şi o treia variantă: un parteneriat public-privat, cu proprietarii de terenuri din zonele limitrofe ale Craiovei. „Sunt trei investitori mici la Pieleşti care deja ne-au trimis semnale pozitive în acest sens. În câteva luni, cei de la Ford vor schimba linia de producţie, şi atunci ar trebui să se instaleze şi colaboratorii lor. Noi trebuie să fim pregătiţi şi să nu ratăm o şansă de a primi investitori“, conchide Prioteasa.

Actualul parc industrial are o suprafaţă de opt hectare şi este ocupat la capacitate maximă. Printre firmele care vor să funcţioneze în parcul industrial se numără companii din domeniul auto, cum ar fi Johnson Controls, Kirchoff Automotive Germania sau Gestamp Automocion.

Ne puteți urmări și pe Google News