Jurnaliștii de la Libertatea au stat de vorbă cu o persoană care ar fi trebuit să-i transporte pe copii, comandă care ar fi venit din partea Palatului Copiilor din Iași.

Patronul a declarat că autocarul în care erau elevii și profesorii de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă și de la Palatul Copiilor, componenți ai ansamblului folcloric HORA, era cel mai prost din Iași. Astfel, cei care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internațional de folclor al copiilor, având încă din start viața pusă în pericol.

"Forțat de împrejurări, fiind o perioadă aglomerată, nu am putut să onorez această comandă. Am încercat să le fac rost de un autocar de la firme din Botoșani și Suceava, însă nu am găsit. Așa s-a ajuns la alegerea celui mai prost autocar din Iași”, spune Silviu Apostol.

Silviu Apostol a ținut să sublinieze că acest tragic accident putea să fie evitat dacă legea nu era atât de permisivă.

Legea este foarte permisivă cu astfel de firme și cu astfel de mașini, cazane pe patru roti. Printre cei morți sau în acel autocar putea să fie și copilul meu. Este nevoie de controale mult mai aspre și de legi mult mai dure, astfel încât să nu se ajungă la astfel de improvizații, cu scaune montane în plus, practici de care știu, dar pe care nu le-am agreat niciodată”, a mai spus managerul firmei de transport care primise solicitare pentru drumul până la Arad pentru 30 de persoane.

Am auzit și eu că nu se știe exact care era numărul de persoane din autocar. Eu am primit solicitare pentru 30 de persoane, dar, cum v-am spus, nu am putut să o onorez. Totuși, nu mă consider norocos că nu am efectuat transportul și că nu a fost o mașina de-a mea implicate, ci ghinionist. Am pierdut un prieten, pe Cătălin Pop, care era un om extraordinar, un om deosebit, dedicat și implicat în totalitate în ceea ce făcea. Dumnezeu să-l ierte!”, a mai spus acesta.


Conform purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, toate victimele rănite în accidentul de la Perșani sunt internateîn spitale din municipiul Brașov. Astfel, 9 dintre copiii din Iași sunt la Spitalul de Pediatrie, cinci dintre ei au ajuns la Spitalul Militar, 4 la Spitalul Sf. Constantin și 8 la Spitalul Județean de Urgență.

Pentru scoaterea victimelor și acordarea primului ajutor raniților au intervenit toate forțele Ministerului de resort, inclusiv Jandarmeria și Poliția, care au constribuit la gestionarea situației de urgență

Te-ar putea interesa și: