Evenimentul Zilei > Horoscop > Austria subvenționează direct și total jurnalismul. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Austria subvenționează direct și total jurnalismul. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Austria subvenționează direct și total jurnalismul. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Dimineaţa poţi pedala pe ideile generoase şi spiritul grandios zodiacal. Nu prea ai de ales, cam asta aşteaptă anturajul de la tine, o atitudine cunoscută, caracteristică, fără surprize.

10 iulie

 

Austria subvenționează direct și total jurnalismul. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 10 iulie s-au născut Jean Calvin, Marcel Proust, Carl Orff, Arthur Ashe, Virginia Wade, Arlo Guthrie, Florin Zăgănescu, Vasile Şeicaru.

Pe 10 iulie sunt în calendarul creștin-ortodox cei 45 de Mucenici din Nicopoleea Armeniei. Mare poveste! Dar milionul de armeni creștini asasinați de turcii musulmani, unde este în calendar, mă rog frumos? Nimic, nici în ”Kalendar”!

După cum spuneam ieri, iarăşi câteva zile de muncă, fără vreo semnificaţie specială, între solstiţiul de vară, ziua lui Zamolxe şi sfârşitul primei zodii după solstiţiu, ziua dibaciului Dabatopeios şi a cabirului Zatos sau Sotos, zeul fulgerelor şi a furtunilor care călătoreşte prin văzduh într-un car de foc tras de… doi lupi!

Centrul cabirilor era în insula Samothrake „insula Samos a tracilor”, loc de Mari Mistere, în antichitate pe locul doi după Eleusis. Este logic (logica aristotelică caracterizează europeanul) ca mai toţi zeii cabiri să dispună de un mijloc de locomoţie, care de foc, corăbii cu aripi, razele Soarelui, vânturile, furtunile, ca să se poată deplasa de la Templul principal de pe insulă, pe continent. Simplu… şi logic!

 

Evenimentul zilei” din 10 iulie 1985 a fost scufundarea navei amiral Greenpeace, „Rainbow Warrior” de către serviciile secrete franceze, în portul Auckland. Două explozii puternice la ora locală 23:45 au scufundat nava în numai patru minute. Din nefericire fotograful portughez Fernando Pereira, de 33 de ani, aflat la bordul navei, a fost ucis. A urmat un îngrozitor scandal diplomatic şi nu numai.

Nava Greenpace urma să ia parte la proteste împotriva experienţelor nucleare franceze din atolul Mururoa. Acest episod a fost la originea filmului „Godzila” dar şi a unui nou concept, acela  de „terorism de stat”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: