În schimb, ministrul austriac al Familiei, Juliane Bogner-Strauss, a avut o reacție extrem de dură și recomandă autorităților de la București prudență și neutralitate în declarații deoarece România, în calitate de președinte al Consiliului Uniunii Europene, „ar trebui să fie un coordonator onest”. „Indexarea alocaţiilor aduce mai multă corectitudine. În acest caz nu este vorba de salariu sau de asigurări sociale. Toţi părinţii primesc acelaşi procentaj raportat la nivelul de trai şi toţi părinţii din UE, din Spaţiul economic european şi din Elveţia sunt trataţi egal”, a declarat Juliane Bogner-Strauss, citată de DiePresse.com.

Reprezentanții Comisiei Europene au nuanțat detaliile legate de drepturi și obligații. „Dacă lucrătorii contribuie la sistemul național social, atunci este de așteptat ca ei să primească aceleași beneficii, indiferent de naționalitatea lor sau de locul unde se află copiii lor”, susțin oficialii de la Bruxelles.

Precizăm că legea, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, ajustează alocațiile copiilor care trăiesc în România și în alte țări UE, ai căror părinți lucrează în Austria, în sensul că primesc suma care se acordă în țara de proveniență.

 

Te-ar putea interesa și: