Australienii propun pachete de ţigări nemarcate. Producătorii ameninţă cu procese

Australienii propun pachete de ţigări nemarcate. Producătorii ameninţă cu procese

Guvernul australian a propus interzicerea mărcilor producătorilor pe pachetele de ţigări. Reacţia companiilor din domeniu nu a întârziat să apară.

Gigantul de pe piaţa tutunului, Philip Morris, a ameninţat că, dacă australienii vor pune în aplicare această propunere, va cere despăgubiri. Compania a cerut, oficial, statului australian o perioadă de trei luni, în care, fiecare parte să-şi expună punctul de vedere. Mai mult, anunţă BBC, Philip Morris Asia a anunţat că acest proiect violează un tratat semnat de autorităţile australiene.

"Vom face o cerere de compensare pentru pierderea afacerii noastre în Australia, care ar rezulta din ambalarea simplă a ţigărilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Philip Morris Asia, Anne Edwards. Ea a estimat pierderile posibile ale companiei la un miliard de dolari. Reprezentanţii British American Tobacco spun că proiectul australian încalcă legile proprietăţii intelectuale şi ale comerţului internaţional. Cu toate acestea, Julia Gillard, premierul australian insistă pe aplicarea acestei măsuri. "Nu ne vom lăsa intimidaţi de marile companii din domeniul tutunului (...), nu vom face paşi înapoi. Am luat o decizie corectă şi o vom susţine până la capăt", spune Gillard.

Ne puteți urmări și pe Google News