Australia sub teroare. Sute de oameni, ameninţaţi cu moartea prin sms

Australia sub teroare. Sute de oameni, ameninţaţi cu moartea prin sms

Sute de apeluri au venit în acestă dimineaţă la numărul de urgenţă al poliţiei australiene 000 şi continuă să vină, destinatarii lor susţinând că au primit sms-uri cu ameninţări cu moartea.

Autorul necunoscut al acestor mesaje îi informează pe destinatari că a fost plătit ca să-i ucidă. Pentru a-şi salva viaţa, ei trebuie ca în termen de 48 de ore să ia legătura prin e-mail (adresa este conţinută în mesaj) cu presupusul ucigaş şi să achite o recompensă de 5.000 de dolari.

Potrivit poliţiei australiene, mai multe sute de locuitori din Sydney, Brisbane, Adelaide şi alte oraşe din Australia au primit astfel de ameninţări. O echipă specială de anchetatori încearcă în prezent să-l identifice pe autorul mesajelor care au semănat teroare printre australieni.

"Credem că este vorba de o înşelătorie şi îi sfătuim pe oamenii care au primit astfel de sms-uri să nu-şi facă griji", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din statul New South Wales, unde este situat şi Sydney. "Vă rugăm să nu mai băgaţi în seamă acest mesaj şi să-l eliminaţi din computerul vostru. În niciun caz, să nu daţi nimănui niciun ban", a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe Google News