Evenimentul Zilei > International > Australia solicită armatei să ocupe străzile şi să aplice cel mai draconic blocaj anti-Covid. Şi Italia stă pe un butoi cu pulbere. VIDEO
Australia solicită armatei să ocupe străzile şi să aplice cel mai draconic blocaj anti-Covid. Şi Italia stă pe un butoi cu pulbere. VIDEO

Australia solicită armatei să ocupe străzile şi să aplice cel mai draconic blocaj anti-Covid. Şi Italia stă pe un butoi cu pulbere. VIDEO

Autoritățile din Australia au chemat armata să ocupe părți din Sydney și să aplice cel mai draconic blocaj al ţării anti-COVID-19. Oficialii au avertizat că izbucnirea variantei Delta a coronavirusului este îngrijorătoare sfătuind oamenii să se vaccineze.
Cei din cadrul militar vor fi recrutați pentru a patrula în cel mai mare oraș al țării, în ciuda cazurilor de coronavirus tot mai scăzute, mult mai mici decât în alte națiuni dezvoltate, cum ar fi Marea Britanie, care au ridicat unele dintre restricții.

Rămâne de văzut dacă trupele militare vor fi obișnuite cu protestatarii care au invadat străzile marilor orașe weekendul trecut pentru a manifesta împotriva măsurilor extrem de dure deşi incidenţa este scăzută.

Sydney, un oraş pustiu din cauza măsurilor luate de autorităţi

Un pasager singuratic cu mască de protecție așteaptă la stația de tren liniștită Circular Quay în timpul unui blocaj pentru a reduce răspândirea unui focar de boală coronavirus (COVID-19) în Sydney, Australia, 28 iulie 2021. REUTERS / Loren Elliott

Protestele oamenilor au speriat autorităţile. Se cere ajutorul armatei

Mai precis, mii de persoane au manifestat, sâmbătă, faţă de măsurile de izolare din cele mai mari două oraşe din Australia şi mai mulţi au fost arestaţi la Sydney în urma violentelor confruntări cu poliţia.

Manifestanţii, care nu purtau măşti, au încălcat regulile pentru deplasările neesenţiale şi adunările publice adoptate de autorităţi, acestea din urmă lăsând să se înţeleagă că aceste măsuri s-ar aplica până în octombrie.

Oamenii din New South Wales sunt practic sub cea mai draconică  formă de blocare, unde li se permite să plece de acasă doar pentru muncă, exerciții fizice și hrană și nu li se permite să se aventureze la mai mult de 3 mile de locul în care locuiesc.

Ţara cu „zero COVID” impune cele mai aspre măsuri de blocare

Masca purtată atât în ​​interior, cât și în aer liber este din nou obligatorie, deoarece țara urmărește o politică bizară și inaccesibilă de „zero COVID”, care a condus la blocarea orașelor întregi după descoperirea unei singure infecții.

Şi totuşi, australienii au fost plasați sub unul dintre cele mai autoritare blocaje din orice țară majoră dezvoltată.

O pasăre singuratică trece pe lângă liniștea gară Circular Quay în timpul unui blocaj pentru a stopa răspândirea unei epidemii de boală coronavirus (COVID-19) în Sydney, Australia, 28 iulie 2021. REUTERS / Loren Elliott TPX IMAGINILE ZILEI

O femeie însărcinată a fost arestată în propria ei casă pentru că a planificat un protest antiblocare pe Facebook, în timp ce statul și-a dat și puterea de a lua copiii de la părinți și de a intra în case fără un mandat în conformitate cu regulile COVID-19.

Ofițerul șef de sănătate din New South Wales a mers chiar atât de departe încât să le spună australienilor că nu ar trebui să „poarte o conversație între ei”, chiar dacă poartă măști, pentru a reduce transmisia COVID.

De asemenea, deputatul australian Frank Pangallo a afirmat recent că persoanele nevaccinate „vor trebui controlate și restricționate” de către autorități.

Furia se intensifică în ţară contra restricţiilor, care nu sunt adesea respectate, şi contra incapacităţii Guvernului conservator de a furniza vaccinuri în cantităţi suficiente. Doar 11% din populaţie este vaccinată complet, relatează news.sky.

Haosul izbucnește în Parlamentul italian din cauza pașapoartelor pentru vaccinuri

Haosul a izbucnit mai devreme în parlamentul italian din cauza planurilor de introducere a pașapoartelor interne pentru vaccinuri.

Un videoclip arată un deputat urmărit de cei din securitate în timp ce încearcă să țină semnul în sus înainte de a fugi din Cameră. Cu toate acestea, el este urmat de numeroși alți parlamentari care dețin același semn, care apoi se mută pentru a ocupa Camera.

Guvernul italian a introdus una dintre cele mai draconice versiuni ale pașaportului de vaccin din Europa

De luna viitoare, oricine dorește să intre în cinematografe, teatre, expoziții, muzee, evenimente sportive, petreceri private, festivaluri, târguri comerciale, piscine și săli de sport va trebui să prevină dovada vaccinării sau starea de infecție COVID negativă.

„Permisul va fi obligatoriu și pentru toți cei care doresc să meargă la restaurante, baruri și patiserii”, relatează SchengenVisaInfo .

Turiștii care intră în țară vor avea, de asemenea, mandat să se înscrie la permisul verde.

Premierul italian Mario Draghi a justificat introducerea regulilor prin citarea răspândirii variantei Delta.

„Varianta Delta este amenințătoare. Se răspândește mult mai repede decât alte variante. Îi invit pe toți italienii să se vaccineze și să o facă imediat. Fără vaccinări, ar trebui să închidem totul din nou ”, a spus Draghi.

După cum am evidențiat săptămâna trecută, italienii au protestat cu voce tare împotriva măsurii, manifestanții din Torino scandând „fără dictatură” în timpul unui miting.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: