Evenimentul Zilei > International > Australia respinge căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Un deputat a demisionat după ce le-a asociat cu zoofilia
Australia respinge căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Un deputat a demisionat după ce le-a asociat cu zoofilia

Australia respinge căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Un deputat a demisionat după ce le-a asociat cu zoofilia

Deputaţii australieni au respins astăzi, cu o majoritate covârşitoare de voturi, un proiect de legalizare a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Membrii Camerei Reprezentanţilor au respins textul cu 98 de voturi la 42. Acesta a fost primul din cele patru proiecte legislative introduse în parlament în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Un text separat va fi dezbătut astăzi şi în Senat, potrivit AP.

Sondajele de opinie arată că majoritatea australienilor susţin aceste căsătorii, în timp ce coaliţia de opoziţie condusă de Partidul Liberal şi mulţi membri ai Partidului Laburist, formaţiunea de guvernământ, inclusiv primul ministru Julia Gillard, li se opun.

Dezbaterile din legislativul de la Canberra au fost aprinse. Un parlamentar de dreapta, senatorul liberal Cory Bernardi, a demisionat după ce a denunţat căsătoria între persoane de acelaşi sex drept o cutie a Pandorei care ar putea deschide calea legalizării poligamiei şi zoofiliei.

„Dacă suntem dispuşi să redefinim căsătoria în aşa fel încât să permită ca două persoane care se iubesc să se unească fără a lua în considerare sexul acestora, care va fi următorul pas?", a protestat acesta. „Următorul pas este ca trei sau patre persoane care se iubesc să fie autorizate să intre într-o uniune permanentă, cu consimţământul societăţii", a adăugat Bernardi, citat de AFP.

„Există chiar şi persoane îngrozitoare care cred că este acceptabil să ai relaţii sexuale cu animale. Acesta va fi un pas următor?", a afirmat senatorul, cunoscut pentru francheţea sa.

Parlamentarii laburişti, dar şi cei liberali au criticat comentariile „isterice" ale lui Bernardi. „Sunt opinii pe care nu le împărtăşesc şi pe care numeroase persoane le consideră respingătoare", a reacţionat şeful opoziţiei, Tony Abbott.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: