Evenimentul Zilei > International > În timp ce SUA și Canada ÎNGHEAȚĂ, Australia FIERBE! Temperaturi record, îregistrate la Sydney după 80 de ani!
În timp ce SUA și Canada ÎNGHEAȚĂ, Australia FIERBE! Temperaturi record, îregistrate la Sydney după 80 de ani!

În timp ce SUA și Canada ÎNGHEAȚĂ, Australia FIERBE! Temperaturi record, îregistrate la Sydney după 80 de ani!

Australienii trăiesc cea mai fierbinte zi din 1939 încoace, temperaturile ating valori record!

Orașul australian Sydney a înregistrat 47,3 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură din ultimii 70 de ani, din această regiune.

În Penrith, la vestul orașului, locuitorii au ieșit la plajă la malul măriii, temperaturile fiind insuportabile, scrie BBC.

Au fost emise avertizări de incendii, pentru zona extinsă a orașului și focurile au fost interzice în mai multe locuri din Sydney.

Temperatura a crescut extrem de mult apropiindu-se de recordul din 1939, când mercurul în termometre a ajuns la 47,8 grade Celsius.

Temperaturile din Penrith au fost confirmate de Biroul de Meteorologie. Pe terenul de cricket, Sydney Cricket Ground, jucătorii englezi s-au străduit să facă față căldurii, într-un meci test pentru Austrașia.

Jucătorii de tenis care participă la turneul internațional din Sydney au fost scoși de pe teren la ora locală 10.00, de organizatorii evenimentului, după ce temperaturile au depășit 40 de grade Celsius.

Franțuzoaica Kristina Mladenovic și-a cerut scuze după ce a fost nevoită să se retragă în timpul meciului cu australianca Ellen Perez, din cauza căldurii. „43 de grade, dar pe teren probabil ajunge la 50 de grade”, a scris Mladenovic pe Twitter, adăugând: „Îmi pare rău, cer scuze fanilor, cred că este prima oară în cariera mea când mă retrag dintr-un meci”.

Jurnalistul Jamie Pandaram a scris tot pe Twitter că din cauza căldurii fotoreporterii nu au putut să-și facă meseria.

Mai mult de 200 de recorduri de temperatură au fost depășite în Australia, între decembrie 2016 și februarie 2017, când valurile de căldură, incendiile de vegetașie și inundațiile au avut loc în întregul sezon cald.

Experții avertizează că temperaturile de pe teren sau mare au fost afectate de schimbările climatice, conducând la condiții extreme.