Evenimentul Zilei > Social > „Aurul și argintul antic al României” a ajuns la Târgu Mureş
„Aurul și argintul antic al României” a ajuns la Târgu Mureş

„Aurul și argintul antic al României” a ajuns la Târgu Mureş

Expoziția-eveniment itinerantă „Aurul și argintul antic al României” va putea fi admirată începând de miercuri, 8 aprilie 2015, ora 17.00, la sediul Palatului Culturii din Târgu Mureș.

Organizată de Muzeul Național de Istorie a României în colaborare cu Muzeul Județean Mureș, expoziţia reprezintă un eveniment cultural de excepție. Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu Mureș va fi înnobilată în perioada 8 aprilie – 16 mai 2015 de piesele excepţionale prezente în expoziţia „Aurul și argintul antic al României”, care reunește unele dintre cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre- și protoistorice, ale antichității clasice și perioadei migrațiilor.

„Aurul și argintul antic al României” reprezintă încununarea cu succes a unui proiect muzeologic de anvergură națională, unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizate în România în ultimii 20 de ani. Este, astfel, pentru prima oară când publicul din România are posibilitatea de a vedea, într-un singur loc asemenea obiecte de patrimoniu.

Unele dintre obiectele incluse în tematica expoziției se află în colecția Tezaurului Istoric a MNIR şi, prin urmare, pot fi văzute doar la Bucureşti, altele sunt expuse în diferitele muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului în trecut.
Expoziția este deschisă până la 17 mai 2015 şi poate fi vizitată de marți până duminică între orele 9.00 – 16.00.

„Aurul și argintul antic al României” va merge şi la  Sfântu Gheorghe, Alba Iulia, Buzău şi Craiova.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: