Viceprimarul Capitelei, Aurelian Bădulescu, a explicat luni seară de ce a fost impusă măsura purtării obligatorii a măştii de protecţie în Centrul Vechi al Bucureştiului.
Mai mulţi pacienţi confirmaţi au avut ca punct comun al infectării zona respectivă din Capitală, a declarat Bădulescu la România TV.
"Pentru că în permanenţă după ce am ieşit din starea de urgenţă am observat că totuşi Centrul Vechi rămâne una dintre atracţii. Poliţia a observat respectarea măsurilor, iar cu creşterea numărului de persoane infectate am constat că acesta rămâne una dintre zonele cu cele mai mari probleme. Conform anchetelor epidemiologice, mai multe persoane aveau ca punct comun acea zonă. A venit propunerea către Comitet şi a fost adoptată", a explicat viceprimarul Capitalei.
Comandamentul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă reunit luni după-amiază, la Prefectura Bucuresti, a decis noi restricţii în Bucureşti pentru a limita răspândirea noului coronavirus în condiţiile în care Capitala are cele mai multe cazuri active de COVID-19.
Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca masca de protecţie să fie obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi din Bucureşti, dar în piaţe, în gări şi în staţiile de transport în comun, dar şi în alte zone aglomerate.
Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat miercurea trecută că purtarea măştii ar putea deveni obligatorie în orice zonă pietonală din Centrul Vechi, măsura fiind solicitată de mai mult timp. Bădulescu afirmă că s-a luat în calcul faptul că "zona este cu grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul mare de persoane care frecventează Centru Vechi".
"Zona pietonală din Centrul Vechi se impune a fi imediat reglementată. (...) Măsura va viza 30 de zile, non-stop, orice persoană care intră în Centrul Vechi va trebui să aibă mască, în zonele pietonale", a declarat Aurelian Bădulescu, la Digi 24.
Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) a decis, luni, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi al Capitalei, în pieţe, târguri, staţii STB şi CFR, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.
Bucureştiul a înregistrat 6208 cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei. Dintre acestea peste 4000 sunt active, iar 120 cazuri au fost confirmate numai duminică. Capitala se clasează pe primul loc în România, fiind urmat de judeţul Suceava şi Argeş, cu 4.584 cazuri, respectiv 3.512.
În ultimele 24 de ore cele mai multe cazuri (120) s-au înregistrat în București, apoi în Argeș (96), în timp ce în Caraș-Severin și Satu Mare au fost 0 cazuri noi raportate.