Evenimentul Zilei > Social > Aurel Storin a murit şi a luat cu el toate poveştile teatrului de revistă
Aurel Storin a murit şi a luat cu el toate poveştile teatrului de revistă

Aurel Storin a murit şi a luat cu el toate poveştile teatrului de revistă

Textierul, poetul şi scriitorul Aurel Storin, autorul şlagărelor „Lalele, lalele” şi „Să mori de dragoste rănită”, s-a stins din viaţă sâmbătă dimineaţa, potrivit unui comunicat de presă al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Aurel Storin s-a stins din viaţă sâmbătă de diminieaţă. Ele ste cel care a scris versurile multor şlagăre, printre care şi  „Lalele, Lalele”. Aurel Storin a scris multe volume, multe dintre ele fiind povestea oamenilor care au trecut prin teatru. Ultima sa carte a fost „Stela şi Arşinel. O pereche fără pereche”. Aurel Sotirn a fost secretar literar artistic al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” .
Directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel a spus că bunul său prieten Aurel Storin a luptat mereu pentru a păstra eleganţa şi frumuseţea revistei româneşti, prin textele sale şi cărţile pe care le-a scris.
Aurel Storin s-a născut la Bucureşti, pe 12 ianuarie 1937. Între 1955-1959 a urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti. A scris textele a peste 400 de melodii, marea majoritate devenite şlagăre, premiate la festivaluri şi fredonate de-a lungul timpului şi până astăzi de toată lumea.
A colaborat ca textier cu toţi marii compozitori de muzică uşoară care, la rândul lor, au încredinţat creaţiile devenite imediat şlagăre unor nume care nu mai au nevoie de nici o prezentare, precum Luigi Ionescu- „Lalele, lalele”, de Temistocle Popa; Angela Similea- „Să mori din dragoste rănită”, de Marcel Dragomir, „Mă gândesc la dumneata”, de Edmond Deda; Aura Urziceanu- „Mai rămâi şi nu pleca”, de Marcel Dragomir; Margareta Pâslaru „Cu tine”, de Vasile. Veselovski, Mădălina Manole- „Fără dragostea ta”, „Vino, dragoste”, de Şerban Georgescu şi aşa mai departe.  
Din aprilie 1960 până în 2007 a fost secretar literar al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al UNITER, dar şi redactor-şef al revistei „Realitatea evreiască”, publicaţie a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. A scris versuri, proză, piese de teatru, eseuri. În 2007 a fost distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate.