Evenimentul Zilei > Actualitate > ADMIRABIL! În numele Aurei Ion, eroina din Apuseni, un tânăr s-a decis să facă un gest superb
ADMIRABIL! În numele Aurei Ion, eroina din Apuseni, un tânăr s-a decis să facă un gest superb

ADMIRABIL! În numele Aurei Ion, eroina din Apuseni, un tânăr s-a decis să facă un gest superb

Drama Aurei Ion, studenta de la medicină care la începutul acestui an a murit în tregedia din Apuseni, l-a impresionat pe un tânăr alergător, care acum s-a decis să facă un gest superb.

Daniel Horhogea este un tânăr român care anul viitor vrea să alerge la un maraton ce se va desfăşura în condiţii de iarnă cumplită, şi să strângă bani pentru o fetiţă bolnavă. Daniel face acest gest in numele eroinei Aura Ion, studenta care a sfârşit alături de Adrian Iovan în accidentul aviatic din Apuseni, la începutul acestui an.

”Sunt o persoana care iubeste sportul , oamenii si mediul inconjurator . M-am apucat de alergare acum un an si cateva luni si de atunci imi doresc sa pot ajuta pe cei care au nevoie fara sa stau prea mult pe ganduri. Am luat parte la cateva competitii caritabile si pot spune ca, am ceea mai mare satisfactie cand vad chipuri luminoase in urma efortului meu. Totul a inceput serios in urma tragicului accident din M-tii Apuseni unde si-au pierdut viata doi oamenii : Adrian Iovan pilotul si Aura Ion studenta la medicina {VOLUNTAR} moartea tragica si dureroasa a Aurei Ion m-a marcat pozitiv si am simtit ca trebuie sa fac ceva in memoria unui om care iubea meseria nobila de doctor si oamenii care o inconjurau. Asa am participat anul asta la competitia Gerar din ianuarie la 6 zile de la disparitia tragica a acestor doua fiinte carora le-am dedicat cei 21 km prin viscol si zapada ca un umil omagiu.

Imi doresc sa particip la competitia Gerar din 2015 din ianuarie si sa pot dona banutii unui caz vazut la tv care m-a emotionat profund si cu siguranta acolo sus un inger imi va calauzi pasii sa am parte de-o cursa deosebita si astfel sa continui ce ar fi trebuit ea sa faca pe acest pamant sa salveze vieti.

Ea este Catalina. O minune de fata nascuta pe malul marii. Are numai 8 ani si este printre cei mai buni copii din clasa ei. Dupa numai doua saptamani de la inceperea anului scolar, Catalina a mers de urgenta la spital. Ii era foarte rau, o durea capul si incepuse sa faca o criza epileptica. Acolo dupa un tomograf medicii au ramas uimiti: Catalina avea doua tumori pe creier. O veste devastatoare pentru parintii ei. A fost transportata de urgenta la Spitalul de Neurochirurgie din Bucuresti, Aici au urmat alte analize dar nu s-a putut interveni chirurgical. De aici a fost trimisa la Marie Curie si apoi inapoi la Bagdasar.

Operatia nu a mai putut fi amanata si Catalinei i-au fost scoase tumorile. A fost o interventie complicata care a durat peste 5 ore si clipe cumplite in care medicii au readus-o din nou la viata. Datorita pozitiei tumorilor, au mai rasmas cateva resturi tumorale. Chimioterapia pe care o face acum Catalina nu numai ca a pus-o la pamant dar nici nu functioneaza cum ar trebui. Daca nu sunt eliminate acele resturi exista nesansa ca tumorile sa reapara peste tot in organism. Catalina se poate face bine cu sedinte de radioterapie performanta”, a scris recent pe o pagină de socializare Daniel Horhogea, tânărul care se pregăteşte să facă un gest absolute admirabil.