Mobilizare în fața vilei de protocol, unde va locui Klaus Iohannis. Oamenii au ieșit la protest

Mobilizare în fața vilei de protocol, unde va locui Klaus Iohannis. Oamenii au ieșit la protest Sursa foto: Captură video

AUR a organizat un protest spontan în fața vilei din Bulevardul Aviatorilor 86, o vilă despre care se spune că va fi locuită de Klaus și Carmen Iohannis, după ce actualul președinte își va finaliza cel de-al doilea mandat.

AUR a organizat un protest spontan împotriva risipirii banului public. Acțiunea de pichetare s-a desfășurat în fața fostului sediu PNL și ALDE din bulevardul Aviatorilor nr. 86 din Capitală. Imobil despre care se presupune că va fi dat în folosință președintelui Klaus Iohannis.

AUR, protest spontan la presupusa vila care va fi dată familiei Iohannis

Au participat la protestul AUR câteva sute de persoane. Membri, susținători și George Simion deopotrivă au afișat bannere și pancarde pe care scria „Rușine să vă fie”, „Afară, afară cu hoții din țară” sau „Nu vrem să fim conduși de hoț”. De asemenea, la protest a luat parte și Mihai Enache, candidatul AUR pentru Primăria Capitalei.

Forțele de ordine i-au transmis lui George Simion că simpatizanții riscă să fie amendați pentru că nu au prezentat o autorizație protest. În replică, Simion i-a întrebat pe jandarmi unde este autorizația de construcție și de ce lucrările de reabilitare nu sunt semnalate printr-un panou de construcție.

Ne puteți urmări și pe Google News
Protest AUR la vila din Aviaorilor 86

Sursa foto: Arhiva EvZ

Procedurile de transparență publică sunt încălcate

„Autorizaţia de construcţie, de dărâmare, de ce faceţi voi aici unde e? (...) Jandarmeria e rugată să se sesizeze, au loc lucrări fără autorizaţie aici, tocmai se pregăteşte un palat, să vedem dacă au autorizaţie de construcţie, atunci le arătăm şi noi autorizaţia noastră", a afirmat liderul AUR.

În scenă a intervenit și Mihai Enache, candidatul AUR pentru PMB. Acest din urmă a precizat la rândul lui că investiția este ilegală. Mai mult, se încalcă principiul transparenței publice, iar legislația achizițiilor publice este evitată printr-o practică des utilizată de primăriile locale. Și anume, împărțirea investiției în multe achziții mici.

„Pe lângă imoralitate, ei fac această investiţie ilegal, ocolind legislaţia achiziţiilor publice, împărţind investiţia în mai multe achiziţii mici, în aşa fel încât să nu existe transparenţă şi nimeni să nu vadă cu cine lucrează, câţi bani se achită pentru aceste lucrări şi pentru mobilierul de lux, pe care şi l-a comandat Klaus Iohannis", a a declarat Mihai Enache.

Protestul AUR s-a încheiat fără incidente

În pofida informațiilor care se rostogolesc în spațiul public, Administrația Prezidențială a emis un comunicat prin care a precizat că președintele Klaus Iohannis nu a depus nicio solicitare pentru obținerea unei locuințe de protocol sau a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru.

Cu toate acecstea, George Simion a continuat acuzațiile la adresa liderului de la Cotroceni, pe care l-a făcut infatuat care disprețuiește poporul român. Într-un final protestul AUR s-a încheiat fără precedente.

„Casa de protocol unde a locuit Viorica Dăncilă este pregătită acum pentru Simonis, iar casa unde a locuit Gheorghe Gheorghiu-Dej este pregătită pentru Iohannis. Nu ne imaginăm că nu are unde merge Klaus Iohannis, doar are șase case luate din banii românilor, nu din meditații, nu din muncă cinstită! Acest infatuat disprețuiește poporul român, trebuie să plece nu la vreo instituție europeană, ci înapoi, de unde a venit!”, a mai declarat George Simion.