Evenimentul Zilei > Justitie > Augustin Lazăr așteaptă verdictul. Ce daune vrea de la Ministerul Judtiției
Augustin Lazăr așteaptă verdictul. Ce daune vrea de la Ministerul Judtiției

Augustin Lazăr așteaptă verdictul. Ce daune vrea de la Ministerul Judtiției

Judecătorii de la Curtea de Aopel Alba Iulia au soluționat, ieri, acţiunea în contencios administrativ iniţiată de Augustin Lazăr în contradictoriu cu Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei (cererea de suspendare).

Instanța a admis excepţia lipsei de interes invocată de reclamant şi în consecinţă a respins, ca devenită lipsită de interes, cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr, în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justitiei si ministrul justiţiei

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Conţinutul dispozitivului sentinţei din Curţii de Apel Alba Iulia  publicat şi pe portalul instanţei este următorul: „Admite excepţia lipsei de interes invocată de reclamant şi în consecinţă: Respinge, ca devenită lipsită de interes, cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr, în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justitiei si ministrul justiţiei cu sediul în Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sector 5. Respinge ca nefondată cererea formulată de pârâtul Ministerul Justitiei de obligare a reclamantului la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Grefa Curţii de Apel Alba Iulia. Pronunţată conform art. 396 alin. 2 din Cod de Procedură Civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea Grefei, la data de 28 mai 2019.”

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia se află în continuare un alt dosar ce are ca obiect cererea de chemare în judecată formulată prin apărător de către Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei. Prina ceasta, Lazăr solicită anularea aceluiaşi act administrativ ce a făcut obiectul cererii de suspendare din dosarul soluționat. Prin cererea de chemare în judecată reclamantul solicită de asemenea obligarea Ministerului Justiţiei la plata unor daune morale în sumă de 1 leu şi publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a unui comunicat având ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului.   

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: