Evenimentul Zilei > Politica > Audieri noi în ancheta privind alegerile prezidențiale din 2009. Parlamentarii vor lua o decizie MAJORĂ
Audieri noi în ancheta privind alegerile prezidențiale din 2009. Parlamentarii vor lua o decizie MAJORĂ

Audieri noi în ancheta privind alegerile prezidențiale din 2009. Parlamentarii vor lua o decizie MAJORĂ

Audierile Comisiei parlamentare privind alegerile prezidențiale din 2009 continuă cu interogarea fostului ambasador al României la Roma.

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidenţiale din anul 2009, Răzvan Rusu, va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, a anunţat săptămâna trecută preşedintele comisiei, Mihai Fifor. 

El a adăugat că tot luni se va face o analiză a tuturor audierilor, apoi se va stabili şi calendarul pentru vară, dar cu prioritate paşii pe care îi va face comisia în legătură cu cele trei scrisori trimise Comisiei de Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi Cătălin Cherecheş. 

"Luni, începând cu ora 10,00, vom avea audierea domnului ambasador Rusu. Domnia sa a fost la post la Roma în perioada alegerilor din 2009, iar imediat după ce terminăm această audiere dedicăm şedinţa analizei pe paşii pe care urmează să îi facem în legătură cu cele trei scrisori pe care le avem", a afirmat social-democratul. 

Săptămâna trecută au mai fost audiaţi la comisie europarlamentarii PSD Andi Cristea şi Dan Nica, consultantul politic Cozmin Guşă, fostul ministru al Apărării, Mircea Duşa. 

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, Mihai Fifor, a anunţat că în şedinţa forului de marţi s-a propus audierea fostului premier Victor Ponta.