Evenimentul ZileiActualitateAu venit zăpezile. Românii sunt deja blocați în case din cauza avalanșelor

Au venit zăpezile. Românii sunt deja blocați în case din cauza avalanșelor

Au venit zăpezile. Românii sunt deja blocați în case din cauza avalanșelor
Românii din Italia sunt afectați de căderile masive de zăpadă. Localități întregi au rămas izolate, după ce, în câteva zile, s-a depus un stat de un metru și jumătate.

Problemele mari sunt în nordul Italiei. Au avut loc avalanșe, iar arborii doborâți de greutatea zăpezii au blocat zeci de drumuri, scrie Digi24.

O avalanșă a măturat duminică dimineață localitatea Val Martello din Tirolul de Sud, după ce, în ultimele zile, a nins din abundență. Localnicii s-au trezit cu un râu de zăpadă amestecată cu roci și crengi, care coboară la vale pe străzile din sat. Zăpada desprinsă de pe munte a blocat drumurile și a avariat câteva case.

„La 08:30, avalanșa a trecut printre case, am evacuat mulți oameni, deocamdată nu există răniți”, a declarat Gottfried Ratschiller, comandant din cadrul serviciilor de intervenție.

Localitatea este acum izolată de lume, iar oamenii nu pot ieși din case și curți, pentru că omătul a astupat totul în cale. Școlile și magazinele sunt închise. Echipele de salvare intervin cu greu în zonă. Autoritățile locale au emis avertizări de cod roșu și atrag atenția că noi avalanșe sunt așteptate în orele următoare.

Probleme sunt în tot Tirolul de Sud, din cauza zăpezii care se apropie de nivelul-record din 1985, de un metru și jumătate în localități. Multe dintre ele au rămas izolate, iar intervențiile se fac cu greutate în zonă. Printre localnicii afectați se numără și români.


Accesează: