Evenimentul Zilei > Social > Au venit să doneze SÂNGE, dar n-au avut unde să urineze! RUȘINE națională în cel mai mare parc din București
Au venit să doneze SÂNGE, dar n-au avut unde să urineze! RUȘINE națională în cel mai mare parc din București

Au venit să doneze SÂNGE, dar n-au avut unde să urineze! RUȘINE națională în cel mai mare parc din București

Campania inițiată de Centrul de Transfuzie Sanguină din București, organizată în parcul Herăstrău, a întâmpinat astăzi probleme uluitoare: lipsa toaletelor publice!

Vara, când românii sunt plecați în concedii, este cea mai dură perioadă pentru pacienții care au nevoie de sânge. Numărul donatorilor scade alarmant, iar medicii sunt nevoiți să demareze campanii de strângere a prețiosului lichid inclusiv în spațiile publice. Așa s-a întâmplat și astăzi, când echipe mobile s-au deplasat în parcul Herăstrău. Dificultățile întâmpinate de donatori au fost, însă, halucinante. Mesajul dr Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București, este edificator:

„Acțiune de donare cu Centrul Mobil la intrarea Charles de Gaulle, în Parcul Herăstrău, unde cel puțin 100 de persoane au venit să doneze sânge! Donatorii, majoritatea tineri, au înfruntat canicula câteva ore în parc, noi i-am hidratat bine fiindcă se impunea în condițiile date, însă am fost neputincioși în fața lipsei totale a toaletelor în cel mai mare parc din București! Nu știu cine se ocupă de treaba asta dar este un minim necesar pentru sutele de bucureșteni care se relaxează în parc sau mai bine zis nu se prea relaxează dacă nu au autonomia vezicii urinare! Și unde mai pui că noi vom fi și mâine victime colaterale, noi și donatorii noștri!”.