Evenimentul Zilei > Social > Au venit mascaţii să despartă taţii
Au venit mascaţii să despartă taţii

Au venit mascaţii să despartă taţii

O încăierare între doi elevi din Capitală a degenerat într-o confruntare de proporţii între familiile bătăuşilor. A fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru a-i potoli pe cei 15-20 de bărbaţi, membri ai celor două familii, care îşi împărţeau cu dărnicie pumni şi picioare.

Mai mult, directoarea Şcolii nr. 192, unde s-a petrecut totul, a preferat să ascundă incidentul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Bătaia dintre copii s-a extins la părinţi

După ce elevii, unul în vârstă de 15 ani – în clasa a VIII-a, şi celălalt de 11 ani – în clasa a V-a, s-au luat la bătaie, acesta din urmă şi-a chemat în ajutor mai multe rude, care au pătruns în curtea şcolii fără a fi oprite de paznici. Iniţial, Marin Barbu, tatăl băiatului de 11 ani, l-a pălmuit pe rivalul fiului său. Pentru a-şi face dreptate, acesta din urmă şi-a chemat în ajutor fratele – tutorele său legal -, Florinel Pentelei, care l-a luat la bătaie pe elevul de-a V-a. După ce unul dintre paznicii şcolii a chemat poliţia, scandalul s-a mutat în faţa casei familiei Barbu.

„Când am ajuns la adresa respectivă, pentru a doua oară în numai câteva zeci de minute, 15-20 de bărbaţi – membri ai celor două familii – îşi împărţeau cu dărnicie pumni şi picioare. Unul dintre ei a ajuns la spital, iar ceilalţi la Secţia 5 Poliţie, unde s-au învinuit reciproc de lovire“, au precizat poliţiştii. În final, şapte dintre adulţii bătăuşi – trei membri ai familiei Barbu şi patru ai familiei Pentelei – s-au ales cu amenzi.

Directoarea a încercat să ascundă cazul

Cei doi elevi nu au mai dat pe la şcoală după incident. Asta cu toate că directoarea instituţiei Mariana Tănase îl chemase ieri la o discuţie pe adolescentul de 15 ani, după ce a aflat că acesta a dat declaraţii presei.

La rândul lor, reprezentanţii ISMB spun că Mariana Tănase riscă o sancţiune aspră, întrucât nu a anunţat incidentul aşa cum prevede regulamentul. Situaţia sa va fi discutată la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie a Inspectoratului.