Evenimentul Zilei > Social > Au rupt-o la fugă, lăsând în urma lor o tonă de flori
Au rupt-o la fugă, lăsând în urma lor o tonă de flori

Au rupt-o la fugă, lăsând în urma lor o tonă de flori

Trandafiri, garoafe, orhidee, irişi şi gerbera, majoritatea din Olanda, se vând angro în Piaţa de Flori din Capitală la preţuri „negociabile“, fără bon fiscal, pe tarabe „amenajate” pe cutii de carton, lăzi de bere, măsuţe pliante şi chiar direct din portbagajul maşinilor.

 

Poliţiştii i-au luat ca din oală

În zonă nu ai loc să arunci un băţ de chibrit. Oameni grăbiţi ce zăbovesc câteva secunde în faţa fiecărei tarabe pun obsesiv aceeaşi întrebare: „Cât e firul de trandafir? Faceţi reducere dacă iau mai mulți?“ După primele zece tarabe realizezi că preţul este aproape identic la toate tarabele care înconjoară piaţa. Florăresele sunt acolo zi şi noapte, vânzarea de flori se face ca pe bandă rulantă. Ieri dimineaţă, în jurul orelor 05.00, Poliția Locală Sector 5 a demarat o amplă acțiune de control în incinta Pieței de Flori „George Coșbuc” și zona adiacentă – b-dul Uranus – Calea Rahovei. În urma verificărilor s-a constatat că mulți dintre comercianții din acest perimetru nu aveau documente prin care să dovedească proveniența mărfurilor.

Amenzi de 8.000 de lei

De teamă, la apariția echipelor de polițiști locali, aceștia au rupt-o la fugă şi și-au abandonat mărfurile, o cantitate de aproximativ o tonă de flori fiind reținută în vederea confiscării. De asemenea, s-au aplicat amenzi în cuantum de 8.000 de lei, pentru tulburarea liniștii publice, pentru încălcarea normelor de salubrizare și a celor privind comerțul stradal pe domeniul public.

„Cei care astăzi au decis să fugă și să-și abandoneze mărfurile pentru care nu aveau acte de provenienț ă trebuie să înțeleagă că nu vom tolera sub nicio formă aba terile de la practicarea unui comerț legal și salubru. Este o piață tematică, din care se aprovizionează nu doar locuitorii Sectorului 5, ci și mulți alți bucureșteni“, a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: