Au ratat patru penalty-uri!

Au ratat patru penalty-uri!

Brazilia a părăsit competiţia după ce s-a făcut de râs în faţa Paraguay. Cvintupla campioană mondială a clacat la loviturile de departajare. Echipa "carioca" a irosit toate şuturile.

Brazilia, marea favorită a Copei America după ce gazda Argentina a fost eliminată, a clacat la fel de lamentabil, duminică noapte, tot în "sferturi", în faţa naţionalei din Paraguay.

Naţionala "carioca" a fost ţinută în şah timp de 120 de minute, scor 0-0, iar la loviturile de departajare elevii lui Mano Menezes s-au făcut de râs, irosind toate cele patru execuţii! Elano, Andre Santos şi Fred n-au nimerit cadrul porţii, iar şutul lui Thiago Silva a fost respins de portarul Justo Villar. Paraguayenii au câştigat cu 2-0.

"Nu a fost ziua noastră", a declarat selecţionerul Mano Menezes, citat de publicaţia braziliană "Gazeta Esportiva". Tehnicianul s-a plâns de şansele uriaşe ratate de elevii săi. În ciuda înfrângerii usturătoare, Ricardo Teixeira, preşedintele federaţiei braziliene, a anunţat că tehnicianul Mano Menezes va rămâne la cârma naţionalei "carioca", urmând s-o pregătească pentru Campionatul Mondial din 2014.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot duminică noapte, Venezuela a învins Chile cu scorul de 2-1, calificându-se în premieră în semifinale. Portarul venezuelean Renny Vega a declarat încântat: "Această echipă merită tot respectul. Unii credeau că noi ştim să facem doar telenovele".

Au căzut toţi "granzii"

Niciuna dintre echipele considerate favorite în faza sferturilor de finală n-a reuşit să facă pasul spre semifinale! Rând pe rând, Columbia, Argentina, Brazilia şi Chile au fost eliminate de mai slab cotatele formaţii din Peru, Uruguay, Paraguay şi Venezuela.

Peruanii vor juca astăzi cu Uruguay, în timp ce Paraguay va da piept mâine cu revelaţia Venezuela. Niciunul dintre fotbaliştii celor patru echipe ajunse în semifinale nu a punctat mai mult de o dată în clasamentul golgheterilor, condus de argentinianul Sergio Agüero (3 goluri).