Evenimentul Zilei > Actualitate > Au participat la o întâlnire religioasă în plină pandemie. Acum sunt confirmați cu COVID 19
Au participat la o întâlnire religioasă în plină pandemie. Acum sunt confirmați cu COVID 19

Au participat la o întâlnire religioasă în plină pandemie. Acum sunt confirmați cu COVID 19

Mai multe persoane din municipiul Dej au fost confirmate cu noul coronavirus după ce au participat la o întâlnire religioasă, fiind internate la Spitalul Municipal

Cel puțin 10 persoane, din diferite zone ale orașului Dej, au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2,  în ultimele zile. În ciuda restricțiilor de circulație, unii dintre aceștia au participat la o întâlnire religioasă.

De asemenea, alți cetățeni de etnie romă, contacți ai celor confirmați deja, sunt internați în Spitalul Municipal Dej, fiind suspecți de infectare cu SARS-CoV-2, și așteaptă rezultatele testelor.

Aproape toți locuiesc împreună cu copiii lor sau cu alte rude, iar autoritățile iau în calcul faptul că numărul infectaților cu COVID-19 ar putea să mai crească. Potrivit Dej24.ro, Forțele de ordine din Dej au fost deja mobilizate și se asigură că persoanele aflate la domiciliile bolnavilor,care sunt practic în autoizolare,, nu părăsesc locuințele.

De asemenea, potrivit unor surse oficiale, contacții celor infectați urmează să fie testați în scurt timp.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în urma unei adunări religioase cu 18 persoane. Este vorba despre întâlnirea religioasă la care au participat mai mulți rromi stabiliți în Dej, care ulterior s-au confirmat, rând pe rând, cu SARS-CoV-2.

„În data de 28.04.2020, a fost înregistrat dosarul penal nr. 333/P/2020, în care se desfăşoară urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 al. (2) Cod penal.

În fapt, s-a reținut că, în 18.04.2020, în jurul orei 13:00, o persoană din localitatea Dej a organizat la o locuinţa altor persoane din localitatea Dej, o adunare religioasă. Din cercetările realizate până la acest moment, a reieșit că la adunare au participat aproximativ 18 persoane, atât adulţi, cât şi copii și că acestea erau de religie penticostală. Scopul întrunirii a fost unul religios.

În data de 28.04.2020, una dintre persoanele prezente la acea adunare a fost confirmată pozitiv în urma testării pentru virusul SARS – Cov- II. Faţă de celelalte persoane care au participat la adunarea religioasă s-a luat măsura izolării la domiciliu, autorităţile competente urmând să dispună și alte măsuri necesare combaterii răspândirii virusului”, a comunicatul Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, potrivit monitorulcj.ro.