Moartea prinţesei continuă să fie învăluită în mister, teoriile cu privire la tragica ei dispariţie fiind interminabile.
Demascare explozivă
Avocatul Michael Mansfield, citat de cotidianul britanic Daily Express, a declarat nu demult că fosta soţie a prinţului Charles intenţiona să publice un jurnal "exploziv", în care demasca persoanele care s-au implicat cel mai mult în producţia de mine antipersonal din Marea Britanie. "Toată lumea îşi aminteşte că prinţesa făcea campanie împotriva minelor antipersonal. Eu cred că plănuia diverse vizite. Fusese în Angola şi urma să meargă în Cambodgia. Un număr mare de mine antipersonal au fost fabricate de britanici. Ea susţinea că avea un jurnal periculos, prin care urma să expună persoanele cele mai implicate în piaţa britanică de armament", a declarat Mansfield.
Chiar în anul în care a murit, Diana nemulţumise câţiva miniştri, cerând interzicerea în întreaga lume a minelor antipersonal. Ea a făcut aceste declaraţii într-o vizită foarte mediatizată, în Angola, unde s-a întâlnit cu câteva dintre zecile de mii de victime nevinovate ale acestui tip de mine. Ministrul consevator al Apărării din acea vreme, Earl Howe, a afirmat că era neinformată în legătură cu acest subiect.
Informaţii cruciale
Campania prinţesei împotriva minelor antipersonal şi planul de a dezvălui secrete despre comerţul cu armament, în opinia avocatului, "nu au fost fără legătură" cu accidentul de maşină în care prinţesa Diana şi iubitul ei, Dodi al-Fayed, au murit, la Paris, la 31 august 1997. "Un martor care o cunoştea bine" a spus că prinţesa avea un jurnal de dezvăluiri şi că o cutie de documente, care lipsea, ar fi putut conţine informaţii cruciale”, a mai declarat avocatul.

Mansfield l-a reprezentat în cadrul unei investigaţii asupra morţii cuplului pe tatăl lui Dodi, Mohamed al-Fayed, care susţine şi el că prinţesa şi fiul lui au fost asasinaţi, accidentul fiind "regizat" de serviciile secrete britanice.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/i_ZxxqSv5lU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/Vj13wuxb28E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>