Evenimentul Zilei > Social > Au forţat graniţa cu Ungaria de două ori în mai puţin de o lună
Au forţat graniţa cu Ungaria de două ori în mai puţin de o lună

Au forţat graniţa cu Ungaria de două ori în mai puţin de o lună

Patru turci au fost prinşi azi noapte de poliţiştii de frontieră de la Vărşand, judeţul Arad, încercând să treacă în Ungaria ilegal, direct peste câmp.

În timpul misiunilor de supraveghere poliţiştii de frontieră au observat, la marginea localităţii Vărşand, patru persoane care, după ce au coborât dintr-o maşină, s-au îndreptat pe jos spre Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru turci se află la a doua tentativă de trecere ilegală a frontierei, după ce la sfârşitul lunii februarie au depistaţi, tot de poliţiştii de frontieră de la Vărşand, încercând să iasă din ţară ascunşi într-un TIR.

“Persoanele au fost reţinute la o distanţă de aproximativ 500 metri de linia de frontieră şi conduse, împreună cu şoferul autoturismului, un cetăţean austriac de origine turcă, la sediul sectorului”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Cei patru turci au declarat că s-au deplasat până în municipiul Arad cu trenul, iar aici, într-o benzinărie, s-au întâlnit cu cetăţeanul austriac, care i-a transportat până în localitatea Vărşand, în apropierea frontierei cu Ungaria, de unde intenţionau să se deplaseze pe jos, peste câmp, până în Ungaria.

Dosare penale

Turcii s-au ales, la sfârşitul lunii februarie, cu dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, fiind prezentaţi procurorului, în vederea dispunerii măsurilor legale.

“Cetăţenilor turci, care au vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanul austriac este cercetat pentru complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad. Cercetările sunt continuate pentru a da de urma reţelei care îi aduce în zonă.

În acest an, la Vărşand au fost descoperite mai multe transporturi de migranţi turci ascunşi în TIR-uri. Persoanele prinse încercând să treacă ilegal frontiera sunt cercetate în stare de libertate pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

În primele luni ale anului, traficul cu migranţi ascunşi în TIR-uri a crescut, în punctele de trecere a frontierei din Arad, de trei ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.