În urmă cu puţin timp au apărut şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu momentul producerii tragicului accident din zona Belvedere.

Avocatul se afla la volanul unui autoturism marca Volkswagen Golf V şi se întorcea de la o petrecere, unde a şi consumat alcool. Bărbatul a lovit în plin două persoane ce se aflau pe trotuar şi aşteptau culoare verde a semaforului la trecerea de pietoni. Avocatul circulă dinspre şoseaua Voineşti spre Nicolina, iar la intersecţia cu şoseaua Nicolina, la virajul spre stânga, din cauza stării avansate de ebrietate şi a vitezei, a scăpat controlul volanului, a intrat violent cu roată din partea dreapta faţă în bordură şi l-a izbit în plin pe Dumitru Nichita, transmite bzi.ro

Imediat după producerea accidentului, Gafon a fugit de la locul faptei, însă a fost prins rapid de oamenii legii. Avocatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Potrivit Agerpres, Gafon ar fi fost avocatul fostului primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, însă, edilul a dezminţit aceste informaţii printr-un comunicat de presă.

"Doresc să transmit faptul că informațiile vehiculate în ultimele ore conform cărora unul dintre avocații mei ar fi fost autorul unui accident mortal sunt complet neadevărate. Nu am și nu am avut niciodată vreun contract cu domnul Iulian Gafon, avocatul implicat în tragicul accident. Poate că o știre în care se prezintă faptul că „avocatul lui Nichita a fost implicat într-un grav accident” este mai spectaculoasă și mai de interes pentru o anumită categorie a populației. Cred însă că orice informație prezentată sau preluată de mass-media trebuie să fie mai înainte de toate adevărată!

Nu știu dacă informațiile din presă au fost prezentate din rea intenție sau ca urmare a unei proaste informări. Consider însă că, într-o societate normală, ar fi fost firesc să fiu întrebat dacă informația respectivă este sau nu reală.

Regret însă faptul că, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri, acest articol a fost preluat de către presa centrală fără a fi verificat în prealabil.

Mi se pare nedrept că, prin asocierea făcută în mod eronat cu astfel de tragedii, sunt făcut să par vinovat și de lucruri cu care nu am absolut nicio legătură! Chiar nu știu cum ar trebui să reacționez în astfel de situații și ce ar trebui să fac atunci când îmi văd numele pe toate posturile de televiziune și în mare parte din presa scrisă sau online, asociat cu o tragedie pe care o regret, dar cu care nu am nici cea mai mică legătură! Sper că cei care au făcut această eroare să o poată îndrepta!", a transmit Gheorghe Nichita.