Atrage atenţia psihologilor, medicilor şi profesorilor: Ce se ascunde în spatele MANIFESTĂRILOR VIOLENTE ale elevilor

Atrage atenţia psihologilor, medicilor şi profesorilor: Ce se ascunde în spatele MANIFESTĂRILOR VIOLENTE ale elevilor

Regalena Melrose psiholog şcolar şi clinician, creator al tehnicii „Brain Charge” de conştientizare senzorială şi de autocontrol, folosită în şcolile din SUA şi Canada, atrage atenţia psihologilor, medicilor şi profesorilor.

Şi anume, subliniază că în spatele reacţiilor neaşteptate ale „elevilor-problemă” se afla adesea o traumă neidentificată. Melrose a prezentat în nenumărate rânduri ultimele cercetări din neuroştiinţe referitoare la modul în care trauma afectează creierul şi comportamentul.

Terapia de autoreglare

Autoarea oferă criterii clare pentru diagnosticul corect al stresului posttraumatic, relatează o serie de cazuri relevante din propria experienţă de clinician şi oferă proceduri terapeutice specifice. Cum ar fi „prim ajutorul psihofiziologic” şi „terapia de autoreglare”, uşor de aplicat la clasă ori în cabinetul şcolar.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cercetările din ultimii ani au arătat cât se poate de limpede în ce fel trauma afectează creierul, influenţând în cele din urmă învăţarea şi comportamentul. Pentru nişte educatori şi psihologi care vor să fie cu adevărat eficienţi, trebuie să ne punem la curent cu aceste noi descoperiri, pentru a şti în ce fel putem lucra cât mai bine cu elevii noştri dificili”, spune Regalena Melrose.

După cum subliniază analiştii, felul în care istoriseşte cazurile elevilor pe care i-a tratat şi manifestările violente în urma traumelor suferite aproape că te face să auzi strigătul de ajutor al acelor copii. „Melrose nu se opreşte aici. Ea oferă tehnici naturale şi inovatoare prin care profesorii, pediatrii şi psihologii pot ajuta elevii traumatizaţi să-şi recapete echilibrul şi controlul necesare pentru a funcţiona armonios în relaţia cu mediul lor”, este de părere şi Judith A. McBride, profesor de psihologie educaţională la Universitatea de Stat din California.