La începutul acestei săptămâni a fost din nou la Poliţie, unde trebuie să se prezinte periodic pentru că este cercetată penal sub control judiciar. S-a intersectat şi de această dată cu câţiva jurnalişti.

Le-a aruncat, cu agresivitate, din mers, câteva cuvinte pline, din nou, de…”puncte”. „Nu am niciun motiv să renunţ la cetăţenie. Atât vreau să vă spun. Şi punct…Şi vreau să mă lăsaţi în pace”, a spus doctoriţa de ochi Uliana Ochinciuc, originară din Republica Moldova.

A comentat apoi sarcastic suspiciunile şi acuzaţiile fostei soţii a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, cu privire la dezbaterea moştenirii. ”Daca ați știi puțină medicină, ați știi care e adevărul vizavi de această doamnă”, a aruncat Uliana continunând să umble repede.

Fosta soţie a lui Dan Condrea a făcut public faptul că Uliana Ochinciuc a depus la un notar din Bucureşti o cerere de deschidere a succesiunii de pe urma patronului decedat al Hexi Pharma (demers absolut firesc atâta timp cât ambii moştenitori legali ai acestuia – o fetiţă de zece ani şi un băieţel de patru – sunt minori iar dezbaterea moştenirii trebuie făcută prin tutorii legali ai acestora, respectiv prin Uliana Ochinciuc, mama băieţelului, şi Laura Georgescu, mama fetiţei)

Ultimele cuvinte adresate presei de Uliana Ochinciuc au fost în aceeaşi notă: ”Vă rog să mă lasați în pace! Nu îmi e frică de nimic. O să mă apăr în fața Justiției! Cine sunteți dumneavoastră să mă apăr în fața dumneavoastră!? Ce vă interesează punctul meu de vedere? Vă rog să mă lăsați în pace că mă grăbesc”,


Uliana Ochinciuc s-a dus nervoasă și în rochie scurtă la Secția 5 de Poliție. Cine este misteriosul personaj influent care a înlesnit angajarea fostei partenere a lui Condrea la Spitalul Militar din Capitală | GALERIE FOTO


Originară din raionul Ungheni, Republica Moldova, Uliana Ochinciuc este femeia cu care patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a cununat religios peste Prut, în 22 mai 2012, ceremonie religioasă nefiind însă urmată şi de una civilă.

Ea este cercetată de procurorii DNA sub control judiciar, fiind acuzată de spălare de bani într-o cauză privind activitatea Hexi Pharma, dosar în care este cercetat şi fratele Ulianei Ochinciuc, Radu, dar şi directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu.

În dosarul în care sunt cercetați frații Ochinciuc, firma Hexi Pharma Co SRL este acuzată de evaziune fiscală și spălarea banilor, iar CPS Chemical & Solutions LTD şi Hatom Limited LTD (ambele din Cipru) sunt acuzate de complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii acuză că firmele implicate în acest dosar vindeau şi cumpărau substanţe necesare fabricării biocizilor printr-un sistem astfel încât preţul acestora creşte demai bine de zece ori până ajungeau în ţară.

"Având în vedere caracterul fictiv al operațiunii de intermediere, diferența de preț înregistrată în contabilitate ca urmare a acestor fapte, în sumă de 48.853.031,58 lei (echivalentul a 10.858.857,8 euro) a fost sustrasă de la impozitare în mod nelegal, pentru ca societatea să nu plătească impozitul pe profit datorat", se arată în comunicatul DNA.

Banii pentru care nu plăteau impozite au fost depuşi în conturi în străinătate, de unde Dan Condrea îi scotea şi îi transfera pe numele lui în ţară. După izbucnirea scandalului în presă, Condrea a transferat 550.000 de euro în conturile Ulianei şi Radu Ochinciuc, pentru a le ascunde provenienţa. Procurorii DNA au instituit sechestru asigurător asupra a 23 de imobile din Bucureşti şi Ilfov, asupra a 33 de maşini, conturi bancare din România, Cipru, Elveția și Germania, precum şi asupra mai multor utilaje şi echipamente folosite la fabricarea biocidelor.

CITEŞTE ŞI Este uimitor în poarta cărei instituţii a ajuns ULIANA Ochinciuc după ce a ieşit de la DNA. De ce este atât de relaxată şi sigură pe ea FEMEIA răposatului Dan CONDREA | GALERIE FOTO

Te-ar putea interesa și: