ANSVSA a făcut controale fulger în mai multe locații turistice din Brașov și Prahova. S-au oferit 23 de sancțiuni în valoare totală de peste 140.000 de lei și au fost confiscate 4.200 de kg de carne.
ANSVSA a transmis că au fost verificate peste 130 de societăți comerciale pe o perioadă de două zile și au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei și au fost reținute oficial peste 4.200 de kg de carne.
Directorul General al Direcției Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA a fost în spatele acestei acțiuni tematice, desfășurată de inspectorii din cele două județe, în intervalul 28 – 30 decembrie.
Pericol de îmbolnăvire în vacanța la munte!
De sărbători, majoritatea românilor aleg să își petreacă vacanța la munte, iar mâncarea joacă un rol important în escapada lor de câteva zile. Aceștia achiziționează alimente din supermarketuri, dar aleg și o masă la restaurant.
Controalele au vizat respectarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare de origine animală și nonanimală, pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar, se arată într-un comunicat al ANSVSA.
„Timp de două zile, au fost verificate 128 de societăți comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetărie, brutării, depozite de legume fructe, piețe agroalimentare, etc.).
Ca urmare a neregulilor constatate și încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei și au fost reținute oficial peste 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume și fructe.
ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară și în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică până pe data de 7 ianuarie 2022 şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA județene și a municipiului București”, mai transmite ANSVSA, potrivit B1.