ATENȚIE, ȘOFERI!. Uitați CINE vă va trage pe dreapta în TRAFIC | GALERIE FOTO

ATENȚIE, ȘOFERI!. Uitați CINE vă va trage pe dreapta în TRAFIC | GALERIE FOTO

Agenţii de poliţie rutieră au început antrenamentul cu motocicletele din dotare, pentru ca în cel mai scurt timp să-şi facă simţită prezenţa în trafic.

Antrenamentele s-au desfăşurat pe aleile din spatele Complexului Comercial Băneasa unde „poliţiştii rutieri pe două roţi” au oferit un spectacol inedit, exersând mersul în coloană, cu diferite viteze şi ocolirea jaloanelor, cu scopul de a-şi testa îndemânarea de care vor avea nevoie în trafic pentru a „alerga” după şoferii indisciplinaţi, informează Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei. Conducerea în siguranţă a motocicletelor printr-o bună manevrare a acestora presupune o condiţie fizică corespunzătoare a celor care le conduc şi îmbunătăţirea îndemânării după o lungă perioadă de pauză determinată de sezonul rece. Mobilitatea crescută a motocicletelor determină o eficienţă mai mare a intervenţiei în trafic pentru combaterea abaterilor de la normele rutiere generatoare de accidente de circulaţie. Intervenţia este necesară şi pentru faptul că numărul motocicletelor şi motoscuterelor este în continuă creştere pe străzile Capitalei. Pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite, Brigada Rutieră recomandă motocicliştilor:      -  evitaţi accelerările excesive şi nu conduceţi cu viteza mai mare decât limita legală;      -   folosiţi ziua, permanent, luminile de întâlnire evitând deplasarea între benzile de circulaţie;      -  purtaţi atât dumneavoastră cât şi pasagerul care vă însoţeşte căşti de protecţie omologate;     -    nu conduceţi în timp ce vă aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice;     -    nu faceţi “slalom” printre autovehiculele în mişcare;     -    asiguraţi-vă că dispuneţi de spaţiu de frânare  suficient;     -    păstraţi permanent contactul ambelor roţi cu suprafaţa carosabilului; Recomandări pentru conducatorii auto:

    -   atenţie la schimbarea direcţiei de mers. Oricând din spate sau din faţă poate           aparea un motociclist;     - înainte de a deschide portierele, asiguraţi-vă că din spate nu trece o motocicletă, acest lucru fiind valabil şi pentru pasagerii din vehiculul dumneavoastră;     -  la plecarea de pe loc, asiguraţi-vă că nu puneţi în pericol siguranţa deplasării unui motociclist;     -  atunci când sunteţi depăşit, nu măriţi viteza de deplasare şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta drumului. 

Ne puteți urmări și pe Google News