Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENŢIE, ŞOFERI! Restricţii de TRAFIC. Va fi COŞMAR din această noapte
ATENŢIE, ŞOFERI! Restricţii de TRAFIC. Va fi COŞMAR din această noapte

ATENŢIE, ŞOFERI! Restricţii de TRAFIC. Va fi COŞMAR din această noapte

Autorităţile române atenţionează şoferii care circulă pe spre Vestul ţării că, timp de 24 de ore, vor fi restricţii de trafic pe şosele de pe teritoriul Ungariei. Drept urmare, toate autovehiculele care au peste 7,5 tone vor trebui să stea în parcări şi va fi aglomeraţie în vămi.

Şoferii care circulă pe drumurile care duc spre vestul ţării sunt atenţionaţi de Poliţia de Frontieră Română că pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

În acest sens, autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Comun Cenad, despre faptul că în perioada 14.03.2017, ora 23.00 (ora României) – 15.03.2017 ora 23.00 (ora României).

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15.03.2017 este declarată zi de sărbătoare naţională, menţionează Poliţia de Frontieră.

În schimb, traficul de călători şi autoturisme se desfăşoară în condiţii normale. 

Atenţie, în această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice.

Pentru a preveni aglomeraţia din vămi, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare de pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ şi fluent.  Una dintre măsurile anunţate este redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la graniţa comună.