Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENȚIE, ȘOFERI! Două semafore noi, într-o INTERSECȚIE AGLOMERATĂ din centrul Bucureștiului
ATENȚIE, ȘOFERI! Două semafore noi, într-o INTERSECȚIE AGLOMERATĂ din centrul Bucureștiului

ATENȚIE, ȘOFERI! Două semafore noi, într-o INTERSECȚIE AGLOMERATĂ din centrul Bucureștiului

Două noi semafoare rutiere vor dirija traficul la intersecţia unor străzi din centrul Bucureştiului. Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei anunță că amplasarea acestora sunt necesare pentru fluidizarea circulației rutiere şi reducerea timpului de aşteptare pentru conducătorii auto aflaţi în trafic.

De miercuri seara, începând cu ora 23:00, se vor pune în funcţiune două noi grupuri de semafoare în intersecţia bulevardului Nicolae Bălcescu cu străzile Ion Câmpineanu şi Batiştei.

Astfel, trecerea de pietoni transversală bulevardului Nicolae Bălcescu se va reamplasa la nord de str. Ion Câmpineanu. Accesul de pe străzile Ion Câmpineanu şi Batiştei se va face în acelaşi timp, pe culoarea verde a semaforului.

Ca urmare a instalării celor două semafoare se estimează că fluxul rutier va scădea la jumătate.

Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie în zonă şi să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi semnificaţia semafoarelor, indicatoarelor şi marcajelor pe noua cofiguraţie.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.