Atenție, se dau amenzi maxime pentru plimbat pe străzi! Ce au pățit doi bucureșteni

Atenție, se dau amenzi maxime pentru  plimbat pe străzi! Ce au pățit doi bucureșteni sursa foto: EVZ

Un bărbat şi o femeie au fost amendaţi de poliţiştii din Capitală cu peste 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de Ordonanţa Militară nr.3 şi pentru că au refuzat să se legitimeze.

„La data de 28.03.2020, în jurul orei 9.30, un echipaj din cadrul Secţiei 3 Poliţie a oprit pe trotuarul de la intersecţia străzilor Mircea Vulcănescu şi Dinicu Golescu două persoane, femeie şi bărbat. Cei în cauză au refuzat să prezinte poliţiştilor adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe proprie răspundere, iar bărbatul a refuzat să se legitimeze, să comunice datele de identificare şi să-i însoţească pe poliţişti”, se menţionează într-o informare transmisă de Poliţia Capitalei.

Din cele relatate de polițiști reiese că bărbatul „a devenit recalcitrant şi a opus rezistenţă la introducerea în autospeciala poliţiei”. În momentul în care a fost încătuşat, bărbatul „şi-a provocat escoriaţii la nivelul feţei”, mai arată oamenii legii.

Cele două persoane au fost conduse la sediul Secţiei 3 Poliţie şi identificate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Au fost întocmite documentele privind conducerea la sediul secţiei, identificarea şi controlul corporal, persoanele fiind sancţionate contravenţional pentru nerespectarea obligaţiilor prev de O.M. 3/24.03.2020 cu suma de 5.000 lei fiecare, iar bărbatul a fost sancţionat şi cu suma de 1.500 lei pentru refuz de legitimare”, mai precizează sursa citată.

Tot sâmbătă, un număr de şase bărbaţi din oraşul Balş au fost sancţionaţi de poliţişti pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie în afara locuinţei după ce s-au filmat în timp ce se deplasau împreună pe o stradă din localitate şi au postat imaginile pe o reţea de socializare.

În imaginile postate pe Facebook se observă că mai multe persoane, de diferite vârste, susţin că se deplasează împreună deoarece vor să facă apel la autorităţile locale pentru a le trimite alimente. Unele dintre persoanele care apar în imagini spuneau că trăiau din colectarea de fier vechi şi odată cu impunerea restricţiilor de circulaţie nu mai au surse de venit.

Poliţiştii s-au autosesizat după apariţia imaginilor, au făcut verificări şi au amendat şase persoane. „(...) Din verificări a reieşit faptul că la data de 28 martie a.c., în jurul orei 14.00, aceştia au circulat în afara locuinţei, fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane care nu locuiesc împreună. Poliţiştii au sancţionat contravenţional cele 6 persoane, cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.2/ 2020”, a precizat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.