Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că începând cu ora 10:30, în judeţul Hunedoara, circulaţia a fost reluată în condiţii normale pe DN68 Haţeg – Caransebeş, în zona Sarmizegetusa. Din cauza unui autotren ieşit parţial în afara părţii carosabile, traficul rutier s-a desfăşurat îngreunat.

Atenţie pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti! Plouă, iar în zona kilometrului 56 s-a acumulat apă (1-2 centimetri) pe benzile numărul 2, în ambele sensuri, existând risc de acvaplanare. Se impune rularea cu viteză redusă.

Șoferii trebuie să fie atenţi şi pe DN6, în judeţul Caraş-Severin, la intersecţia cu DC17, spre localitatea Ilova, unde un autoturism s-a răsturnat, iar pe carosabil s-a scurs ulei. Accidentul nu s-a soldat cu victime, cauza probabilă a acestuia fiind nedaptarea vitezei în condiţii de drum umed. În cel mult o jumătate de oră partea carosabilă va fi curăţată.

În judeţul Olt, se circulă îngreunat pe DN54, pe porţiunea kilometrică 3+150-3+180 de metri, la ieşirea din Caracal către Corabia, din cauza apei acumulate pe carosabil în urma ploii, aceasta măsurând între 3 şi 10 centimetri. Pe acelaşi drum naţional, în zona kilometrului 12+400, în apropiere de Vlădila, apa măsoară circa 5 centimetri. De asemenea, pe DN64, la kilometrul 2, la ieşirea din Caracal către Dobrosloveni, apa acumulată pe carosabil măsoară aproximativ 2 centimetri pe una dintre benzile de circulaţie, pe o distanţă de 50 de metri.

În judeţul Dolj, pe DN65C, în zona Motoci, dar şi pe DN6B, în zona Duţuleşti, s-a circulat îngreunat, tot din cauza apei acumulate pe partea carosabilă. După ce lucrătorii de la drumuri au decolmatat şanţurile marginale, apa a început să se retragă.

În judeţul Braşov, se circulă în condiţii de iarnă pe DN1A Cheia – Săcele şi pe DN73A Râşnov – Predeal, în zona Pârâul Rece. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, inclusiv pe DN1 şi DN73.

În judeţul Constanţa, inclusiv pe autostrăzile A2 şi A4,  se circulă în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind de aproximativ 100-150 de metri.

Dată fiind atenţionarea cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, burniţă, lapoviţă şi ninsoare, valabilă până mâine la ora 10:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată şi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că ploaia îndepărtează materialul antiderapant, existând risc de formare a poleiului.

                                                                                   * * *

Conform informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, din cauza ceţii dense sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră, exceptând Portul Mangalia.