Amândoi fraţi au studiat matematica la Iaşi, plecând dintr-o familie modestă din Suceava. Au început afacerile în 1992 cu un butic în Bacău şi au ajuns să domine piaţa magazinelor de bricolaj din România cu Dedeman.

Fiica lui Dragoş, Karina Pavăl, nu este doar o apariţie extrem de atrăgătoare, ci îi şi calcă pe urme părintelui ei, în domeniul afacerilor.

„Fiica mea cea mare are 19 ani şi anul ăsta termină colegiul în Elveţia, iar apoi vrea să-şi continue studiile la Londra. Am un contract cu ea, prin care mi-a promis că după studii se întoarce acasă. E un contract scris, să ştiţi. Sigur, e simbolic, îl putem rupe oricând, dar ea o să-şi ţină cuvântul”, spunea plin de mândrie Dragoș Pavăl, în urmă cu câțiva ani, potrivit satmareanul.ro.

În prezent, fiica multimilionarului român are 23 de ani şi este considerată, pe bună dreptate, cea mai bogată „partidă” din România.

Cu toate că este frumoasă foc, Karina nu a fost până acum surprinsă în prezenţa vreunui pretendent care să fi fost acceptat în familia Pavăl.

Totuşi, cancan.ro susţine că  inima Karinei a fost deja cucerită de un tânăr care provine la rândul lui dintr-o familie înstărită. Ar fi vorba de Dragoş, fiul lui Nicolae Iamandoiu, cel care figura în cele mai recente topuri Forbes cu o avere estimată la aproximativ nouă milioane de euro.

Dedeman activeaza pe piata din anul 1992 si opereaza in prezent o retea de 45 de magazine în 38 de oraşe. Compania se afla in plin proces de extindere la nivel national. Magazinele au suprafete cuprinse intre 7.500 si 18.000 de metri patrati oferind o gama sortimentala diversificata de peste 45.000 de produse. În 1994, Dedeman avea 11 angajaţi. În 2002, pentru reţeaua de retail cu materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare lucrau 245 oameni. Astăzi, la Dedeman, sunt peste 9000 de angajaţi.