Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenţie! Escrocheria „Accidentul” s-a reprofilat pe „intervenţii chirurgicale”
Atenţie! Escrocheria „Accidentul” s-a reprofilat pe „intervenţii chirurgicale”

Atenţie! Escrocheria „Accidentul” s-a reprofilat pe „intervenţii chirurgicale”

Metoda "Accidentul” a făcut multe victime în toată România. Modul de operare este foarte simplu: apelează telefonic potenţialele victime pe care le studiază mai întâi, apoi le comunică faptul că un membru al familiei acestora a suferit sau a provocat un accident rutier şi, sub falsă identitate, solicită diferite sume de bani necesare acoperirii pagubelor cauzate de accident. Asta a păţit sâmbătă o femeie din Constanţa, care din fericire şi-a dat seama că este vorba despre o înşelăciune şi a sunat imediat la poliţie.

Despre ce este vorba

O femeie în vârstă de 84 de ani, din Constanţa, a fost apelată telefonic de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind medic şi i-a solicitat suma de 10.000 de lei pentru a efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei vecine de bloc, care ar fi suferit un accident casnic.

Bătrâna nu a stat prea mult la discuţii dându-şi seama că cineva doreşte să o înşele şi a anunţat poliţia imediat. Au demarat o anchetă în vederea identificării escrocului. Menţionăm că autorii acestui tip de înşelăciune cunosc foarte multe elemente personale ale posibilelor victime, astfel încât autorii câştigă încrederea victimei şi o conving pe aceasta, că cele relatate sunt reale.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor "să nu trimită sume de bani unor persoane necunoscute şi să se adreseze şi sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că, ar putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune", titrează replicaonline.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: