Evenimentul Zilei > Social > Atenție! CONTROLORII FALȘI MIȘUNĂ prin RATB. Cum îți dai seama că sunt IMPOSTORI | VIDEO
Atenție! CONTROLORII FALȘI MIȘUNĂ prin RATB. Cum îți dai seama că sunt IMPOSTORI | VIDEO

Atenție! CONTROLORII FALȘI MIȘUNĂ prin RATB. Cum îți dai seama că sunt IMPOSTORI | VIDEO

Bucureştenii care circulă cu transportul în comun pot da nas în nas cu falșii controlori. Șarlatanii sunt chitiți să profite de oamenii care nu știu exact cum să-i deosebească de angajații RATB

În momentul în care un controlor, angajat al Regiei Autonome de Transport București (RATB) urcă în mijloacele de transport în comun și începe controlul, acesta trebuie să blocheze „aparatele de taxat“. Dacă pe aparat nu scrie „CONTROL“, aceia nu sunt controlori adevărați. „Acesta este cel mai important lucru de care trebuie să știe cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun. Nu scrie control pe aparatul de validat, acela este un impostor. Dacă cineva observă acest lucru e bine să sune de urgență la 112 și să dea semnalmentele acestuia. Nu să intervină. Nu știi cum poate reacționa în momentul în care este demascat“, ne-a declarat un angajat RATB.

Mai mult adevărații controlori poartă veste albastre pe care scrie CONTROL.

Fiecare bucureştean care circulă cu RATB-ul s-a confruntat cel puţin o dată cu situaţia în care i s-a cerut cardul şi, în loc să fie verificat la un dispozitiv special pe care orice controlor trebuie să îl aibă asupra sa, a fost examinat la validatorul din tramvai sau maşină. Un astfel de controlor fals a fost filmat de un călător.