Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENȚIE, bărbați! Există HAINE care afectează VIRILITATEA. De ce obiecte de îmbrăcăminte TREBUIE să vă FERIȚI?
ATENȚIE, bărbați! Există HAINE care afectează VIRILITATEA. De ce obiecte de îmbrăcăminte TREBUIE să vă FERIȚI?

ATENȚIE, bărbați! Există HAINE care afectează VIRILITATEA. De ce obiecte de îmbrăcăminte TREBUIE să vă FERIȚI?

Un nou studiu scoate la iveală un pericol ascuns pentru bărbați. Virilitatea lor ar putea fi afectată de un obiect de îmbrăcăminte comun pentru cei care practică sport, spun experții. Pantalonii strâmți din lycra, cei folosiți de bicicliști pentru a le conferi cât mai mult spațiu de manevră și elasticitate, ar putea duce la scăderea fertilității.

Bărbații care poartă pantaloni scurți pentru bicicletă ar trebui să ia în considerare să poarte haine mai largi, dacă vor să aibă un copil, spune un nou studiu care scoate la iveală un pericol neștiut până acum, conform Daily Mail.

 

O asistentă care lucrează pentru Serviciul Național de Sănătate (NHS) atrage atebția că, prin încălzirea constantă a testiculelor peste nivelul normal, pantalonii de ciclism afectează virilitatea, rănind numărul spermatozoizilor și calitatea acestora. Toate aceste lucruri pot afecta procesul conceperii unui copil.

„Îi sfătuim (pe bicicliști – n.r.) să poarte lenjerie intimă largă și să evite orice este strâmt în jurul testiculelor lor când fac exerciții, pentru că acest lucru poate avea un efect de izolare termică, crescând temperatura, lucru care poate afecta calitatea spermei și numărul spermatozoizilor”, a spus expertul citat, Isabel Traynor, care și-a prezentat descoperirea la un simpozion care avea ca temă principală fertilitatea.

Pantalonii strâmți de lycra sunt foarte populari printre cicliști, fiind folosiți de marea majoritate a celor care participă la competiții și evenimente sportive.