Atentate sângeroase la Damasc: 27 de morți în două explozii

Atentate sângeroase la Damasc: 27 de morți în două explozii

Cel puțin 27 de oameni au fost uciși, iar alți 97 răniți, în urma a două explozii care au avut loc în această dimineață în capitala Siriei, Damasc. Televiziunea de stat a calificat deflagrațiile drept ”atacuri teroriste”. Conform unor surse siriene, majoritatea victimelor sunt civili.

Atentatele au vizat direcţia poliţiei şi un centru de informaţii al aviaţiei. Conform unor elemente preliminare, mai multe vehicule pline cu explozibil ar fi fost detonate, însă nu se cunosc mai multe detalii, iar corespondenții străini la Damasc au accesul limitat la informații, notează BBC.

Televiziunea de stat a prezentat imagini cu cadavre, mașini carbonizate și pete de sânge, precum și cu răniții transportați la spital.

Observatorul sirian pentru drepturile omului din Homs, susține că mai mulți membri ai forțelor de securitate au fost uciși iar alții răniți în aceste explozii. Analiștii sirieni au acuzat Qatarul și Arabia Saudită, care s-au pronunțat de mai multe ori în favoarea înarmării rebelilor ce luptă împotriva regimului Bashar Al-Assad, că ar fi responsabile „din punct de vedere politic, juridic și religios” de aceste atacuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la declanşarea revoltelor anti-guvernamentale, la 15 martie 2011, mai multe atentate au avut loc în Siria. Preşedintele Bashar al-Assad refuză să recunoască amploarea mişcării de contestare şi acuză ”bandele teroriste înarmate” că sunt la originea violenţelor soldate cu peste 9.000 de morţi într-un an.