Evenimentul Zilei > International > ATENTAT TERORIST la sediul unui MARE ZIAR din Olanda. O furgonetă s-a IZBIT de CLĂDIRE. Situația VICTIMELOR
ATENTAT TERORIST la sediul unui MARE ZIAR din Olanda. O furgonetă s-a IZBIT de CLĂDIRE. Situația VICTIMELOR

ATENTAT TERORIST la sediul unui MARE ZIAR din Olanda. O furgonetă s-a IZBIT de CLĂDIRE. Situația VICTIMELOR

O furgonetă a luat foc, marți dimineață, după ce a intrat cu viteză în e faţada sediului cotidianului olandez De Telegraaf, situată la periferia orașului Amsterdam.

Poliția bănuiește că ar fi vorba de un act intenționat. Nicio persoană nu a fost rănită, clădirea fiind aproape goală în momentul producerii incidentului, în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT), informează Agerpres. Șoferul vehiculului a fugit de la locul incidentului cu ajutorul unei alte maşini, condusă probabil de un complice. Ambii suspecţi erau în libertate marţi dimineaţă. 

De Telegraaf este cel mai mare cotidian din Olanda, fiind specializat în informaţii despre infracţionalitate şi sport. Redactorul-şef al publicaţiei, Paul Jansen, a afirmat că motivele acestui act sunt neclare deocamdată. „Din păcate, jurnalismul este încă o dată ţinta atacurilor. Acest lucru ne îngrijorează, dar noi nu ne vom lăsa intimidaţi”, a spus Jansen. 

Într-o postare pe Twitter, premierul olandez Mark Rutte a descris atacul drept „o palmă pe faţa presei libere şi a democraţiei olandeze”.  

În cursul săptămânii trecute, în aceeaşi zonă din Amsterdam a fost utilizat un lansator de rachete în direcţia unei clădiri unde se află sediul mai multor reviste. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat în urma acelui incident, care nu s-a soldat cu victime