UPDATE Ministrul apărării israelian Ehud Barak a acuzat Iranul de instrumentarea exploziei produse în centrul capitalei. Israelul consideră că Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran şi Siria, atacă ţinte israeliene, în semn de răzbunare pentru uciderea unor lideri islamişti în vechi acţiuni atribuite statului evreu.
Alți patru oameni au fost răniți în urma altor două explozii, care au loc la o zi după ce diplomați israelieni din India și Georgia au fost ținta unor atacuri simultane, despre care autoritățile de la Ierusalim susțin că au fost orchestrate de Iran.
Bărbatul iranian care a aruncat grenada spre postul de poliție din Bangkok își aruncase, anterior, în aer, propria locuință, informează ”Bangkok Post”. El a aruncat apoi o grenadă spre un șofer de taxi care refuzase să îl ia în mașină.

Poliția susține că a găsit, în apropiere de locul deflagrației, un rucsac în care se afla un act de identitate al unui iranian, pe nume Saeid Moradi. Mai mult, se pare că la locuința lui Moradi, care fusese închiriată împreună cu alte persoane, din centrul Bangkok-ului, s-au găsit mai multe dispozitive explozive.
Conform primelor indicii, iranianul ar fi sosit la Bangkok, din stațiunea thailandeză Phuket, la 8 februarie.

Luna trecută, Ambasada SUA avertizase în prvința posibilității comiterii unui atentat la Bangkok.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/OYp54KBwWxA" allowfullscreen="" width="420" frameborder="0" height="315"></iframe>